MA DA LI JE REALAN? MITROVIĆ PREVAZIŠAO SEBE U SVIM SVOJIM IZUMIMA: Uz pomoć NOVE stvarčice spašava LJUDSKE ŽIVOTE!
Foto: Printscreen

omg!

MA DA LI JE REALAN? MITROVIĆ PREVAZIŠAO SEBE U SVIM SVOJIM IZUMIMA: Uz pomoć NOVE stvarčice spašava LJUDSKE ŽIVOTE!

Ljudski životi sada mogu biti spašeni brže i efikasnije.

Objavljeno: 12:38h

Medijski mogul, vrhunski muzičar i vlasnik „Pink Media group“ – Željko Mitrović, ozbiljno je angažovan u Pinkovom razvojno-istraživačkom centru. PR-DC, godinu dana nakon svog prvog rođendana na čelu sa Mitrovićem razvio je aplikaciju i poseban pribor za dron RW 01, koji u kratkom vremenskom roku može dopremiti jedinice krvi ili medicinski materijal.

Probu misije za dostavu krvi vodio je najpoznatiji novinar crne hronike Mladen Mijatović.

- “U sklopu projekta “Artemida”, Pinkov istraźivačko razvojni centar, razvio je aplikaciju i poseban pribor za naš dron RW 01, koji za samo nekoliko minuta, na mesto saobraćajne ili neke druge nesreće, može dopremiti jedinice krvi ili neki drugi medicinski materijal, U POOSRBNIM STERILNIM I TEMPERATURNIM USLOVIMA, neophodnim za spasavanje ljudskih života!” – rekao je na svom Instagram profilu Željko Mitrović.

Mijatović je objasnio da je ovo bila proba projekta koja je nastala u saradnji PR-DCa i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kojim se omogućava da u veoma teškim i komplikovanim situacijama prilikom saobraćajnih i drugih nezgoda se transportuje krv brzo i efikasno do mesta nesreće, kako bi se spasili životi povređenih koji bez brze i hitne transfuzije krvi ne bi preživeli put do najbiliže zdravstvene ustanove. Sve procedure u simulaciji izvedene su po svim propisima i standardima zdravstvenog sistema Republike Srbije.

Zahvaljujući ovakvim projektima, ljudski životi sada mogu biti spašeni brže i efikasnije.

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.