ŽENA KOJU MUŠKARCI OBOŽAVAJU,ALI IZ DALJINE! Zamišljaju je u KREVETU dok leže pored svojih SUPRUGA i zovu je MALENA
Foto: Privatna arhiva

milica opasnica

ŽENA KOJU MUŠKARCI OBOŽAVAJU,ALI IZ DALJINE! Zamišljaju je u KREVETU dok leže pored svojih SUPRUGA i zovu je MALENA

Sve smo mi malo Malena.

Objavljeno:

Monika Beluči. Kakva žena! Pogotovo Monika u ulozi Malene u istoimenom filmu. Prava zavodnica, ali ne ona prosta što kokterira i sa pikslom na stolu, već ona koja samo prođe i postane san svakog muškarca. Da, da, ona se ne smeje i ne razgovara sa muškarcima, ne daje im ni gram pažnje, već samo prođe ulicom.

Malena ne flertuje, ne zavodi namerno, ne kikoće se i ne pipka muškarce u prolazu. Ona je lepa, misteriozna i senzualna. O njoj se svašta priča, iako ona ne daje nikakvog povoda za to. Svima je zanimljivo šta ona radi, s kim radi, gde radi, meta je svakakvih kulovskih priča u gradu, a da za to nema povoda. Eto, samo je lepa i ženstvena. Samo je zgodna i graciozna. Ništa više od toga.

Monika Beluči, Malena
foto: Printscreen

Žene koje su kao Malena su jako tužne. Verujte mi na reč. Iako su san svakog muškarca, one ostaju same jer niko ne želi da ih voli, već da ih ima. Bar na kratko. Svaka Malena bi menjala sve one koji je obožavaju na daljinu za jednog koji se usudi da je voli. A to je teško. Teško je voleti ženu koju svi žele. Bar na kratko.

Kada Malena prođe ulicom niko ne razmišlja o tome zbog čega tako zamišljeno hoda i gleda samo pravo. Svi gledaju u njeno izvajano telo, kosu koja se viori na vetru, bujne grudi i zadnjicu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Pa ni žene. Žene je mrze jer njihovi muževi gledaju u Malenu, a verujem i da je u krevetu zamišljaju, što je još veći pritisak za žene. Niko ne razmišlja kakve traume Malena ima. Kakve brige i problemi je muče, zašto je sama i nije voljena. A svako živo biće želi da bude voljeno. Bar na kratko.

Monika Beluči, Malena
foto: Printscreen

Verujem da svaki grad ili selo ima svoju Malenu. To su one žene koje ne daju povoda za flert, a opet su obožavane. Obožavane iz daljine, jer se retko ko usudi da im priđe bliže. Iako ih neki smatraju idealnim ženama, strastvenim i neponovljivim, oni se žene nekim drugim devojkama, koje nisu ni blizu kao Malena, a opet imaju više "sreće" od nje. Malene su rođene zavodnice, ali nisu napadne i nećete videti da "obleću" oko muškaraca kao hijene oko leša. Ne, nisu takve, one samo hodaju, a drugi ih obožavaju. Nije bitno da li je ona bogata, da li je rođena u imućnoj porodici ili ne, ona uvek izgleda skupo. Zbog svog ponosa, izgleda, stava i karaktera. Nije bitno da li je moralna ili ne, bitno je da svojim koracima čini ljude srećnim, makar i na svoju nesreću.

Neki bi rekli da je lepota dar, ali za Malenu je prokletstvo. Njena posebna lepota i privlačnost izazivaju zlobu i pakost meštana koji raspredaju tračeve o njoj, uvlače je tamo gde joj nije mesto, a ona ćuti. Baš zato što ćuti i ne želi da govori da je nevina, ona budi ljutnju kod pakosnih ljudi. Ona ćuti jer zna da bi svaku reč iskoristili protiv nje. Ona ćuti jer ne želi da se spusti na taj nivo.

Monika Beluči, Malena
foto: Printscreen

Malena će preživeti sve. I kamenovanje, brdo pakosnih žena, neiživljenih muškaraca, probisveta. Preživeće i to što je sama i što niko ne želi da je voli onoliko koliko ona zaslužuje. Preživeće i da je ljubavnica, da je loša, dobra, preživeće i flert i to što je koketa. Ali nikada neće preživeti to da njeno telo dodiruje "dečačka" ruka, jer je njoj potrebna zrela i hrabra ljubav. Ljubav pored koje će se osećati sigurno, jer to već odavno nije.

Malena (ital. Malèna) je romantična drama italijanskog režisera Đuzepea Tornatorea iz 2000. u kojoj glavne uloge igraju Monika Beluči i Đuzepe Sulfaro. Preporučujem da je pogledate ukoliko ste i vi kao Malena. A i ako ste kao ovi zlobni ljudi oko nje... pogledajte.

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.