"U LJUBAVI SA MAFIJOM"! Nije Sicilija već Beograd - nije žena El Čapa već SRPSKOG BOSA!
Foto: Privatna arhiva, Ilustracija/Espreso.co.rs

milica opasnica

"U LJUBAVI SA MAFIJOM"! Nije Sicilija već Beograd - nije žena El Čapa već SRPSKOG BOSA!

Koliko veliki uticaj imaju žene kriminalaca u životima svojih jačih polovina govori podatak da je većina moćnih kriminalaca, koji su u bekstvu, uhapšeni jer je policija pratila korake njihovih lepših polovina.

Objavljeno:
Milica Stanimirović

Svet je oduvek bio fasciniran mafijom i privatnim životima mafijaša. Oni su inspiracija za mnoge filmove, knjige i serije. Iako na prvu kada kažemo "mafijaši i njihove porodice" pomislimo na Italiju, ipak ne moramo ići tako daleko, imamo mi egzotiku i u Srbiji.

Devedesetih godina prošlog veka je u domaćoj javnosti priča o mafijašima i njihovim partnerkama sa estrade često bila prisutna. Iako su mediji devedesetih te veze predstavljali gotovo idilično, one su se neretko završavane nasiljem u vezi ili ubistvom u okršaju klanova.

Koliko veliki uticaj imaju žene kriminalaca u životima svojih jačih polovina govori podatak da je većina moćnih kriminalaca, koji su u bekstvu, u ruke policije pala upravo zbog toga što nisu uspeli da odole susretima sa svojim lepšim polovinama. Njihovi pozivi su bili praćeni, a imamo dosta primera i na našem estradno - kriminalnom polju. Kriminalci su u međuvremenu postali oprezniji, ali se njihove ljubavne mreže i dalje pletu oko žena koje su poznate u javnosti ili u podzemlju.

Milica opasnica
foto: Privatna arhiva

Kada neko kaže “kriminalac” prva asocijacija su oružje i zatvor. Kako neki naučnici navode, odmah uz to idu i droga, ubistvo i žene.

Nekako mi se čini da kriminalci uvek biraju lepe i atraktivne žene, pa ih često pokazuju kao „svoje trofeje”, odnosno time jedan krimos pokazuje šta je osvojio i šta poseduje, a sve to, naravno, učvršćuje njegovu moć i dominaciju. Ono što ove žene privlači je ideja da budu partnerke „opasnim momcima”, da imaju muškarca koji je heroj i zaštitnik. Dakle, žene se pale na momke koji imaju čuku, ali ne mislim na Roleks, već na srce. Ona je njegova muza i talija, ona za njega ćuti, trpi, voli. Ona mu je podrška i pravi jaran. Ali, ona i sebe dovodi u opasnost jer, naravno, postoji i ona druga, mračna strana.

To je svakodnevna izloženost opasnosti, pretnjama, nasilju (što onom koje se odvija u njihovoj neposrednoj blizini, što batinjanju u kući jer nisu svi kriminalci galantni džentlmeni). Mnoge žene kriminalaca nisu zaposlene, čekaju da dobiju dinar od svog dragog, kako za uloške tako i za hranu. Da ne pričam o tome koliko je ovih žena primorano da odgaja decu same, jer su im muževi u zatvoru (najbolji slučaj) ili dva metra pod zemljom (najgori slučaj). Ulazeći u taj svet mnoge žene gube svoje porodice i prijatelje tako da muškarac postaje centar sveta. Ako žena odabere za partnera kriminalca koji je psihopata (a ima ih mnogo) onda pokušaj raskida je veoma težak, često je i nemoguć i praćen fatalnim ishodom.

Žene kriminalaca biraju da budu u neposrednoj vezi sa svetom punim nasilja, kriminala i intriga. One potrebe svojih muškaraca stavljaju ispred sopstvenih, a to je veliki problem. Mene, inače, jako nervira naziv "žena kriminalca" iako postoje žene koje čitav svoj život podrede "lošem momku". Strašno mi je da se čitav identitet neke osobe svede samo na to da je žena nekoga ko se bavi kriminalom. Isto kao i "žena fudbalera". Iako te žene u 90% slučajeva žive u luksuzu i glorifikuju svoje muževe, treba da se zamisle i sete one stare "nema ništa gore od imati pa nemati", budući da u kriminalu ništa nije sigurno ni trajno.

Milica opasnica
foto: Privatna arhiva

Neke žene se pale na to da ne rade ništa, a žive u raskoši i bogatstvu. One su, uglavnom, nedodirljive i nedostupne drugim muškarcima, što ih čini još privlačnijim i misterioznijim, jer ko bi smeo da muva npr. ženu Ljube Zemunca? Neke nastavljaju da rade iako su im partneri na doživotnim robijama, kao npr. supruga Hoakina Guzmana, zvanog El Čapo, vođe meksičkog narko-kartela iz Sinaloe, koja je skoro uhapšena za trgovinu drogom. A neke su i zaista izgubile život samo zato jer su volele "pogrešnog". Maja Pavić, venčana kuma Svetlane Cece Ražnatović, bila je uspešna televizijska novinarka, čiji je jedini greh bio što je volela pogrešnog čoveka i našla se sa njim u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu. Ona je svoj izbor i svoju ljubav platila glavom.

Imidž koji su negovali žestoki momci devedesetih je bio da su oni nedodirljivi, hrabri i puni kao brod, a svakoj devojci koja je bila sa takvim muškarcima je to svakako prijalo. Niko nije smeo da je dira, znalo se čija je devojka, niko nije smeo da joj se zamera i pored njega je uživala. Statusni simbol su bile kajle i džipovi, a ne diploma. Kad malo bolje razmislim tako je i sad, samo su žene postale "glasnije" pa svoj život pokazuju na Instagramu, dok svoje muškarce ne fotografišu jer, verujem, da bi policija brzo zakucala na vrata.

Moja baka je uvek govorila “dok te mami šećerom te hrani”, što je 100% istina, jer su svi u početku savršeni momci. Kasnije tek pokažu svoje pravo lice. Lepo je živeti u luksuzu, ali nije baš lepo dovoditi u opasnost svoj život i život dece. Lepo je ne raditi ništa, a imati brdo love, ali nije lepo kada moraš da moliš muža da ti kupi uloške i deci patike. Lepo je putovati na egzotične destinacije, ali nije lepo kriti se u podrumu jer ti je muž u bekstvu. Lepo je znati da si nečija ljubav, ali nije lepo biti nečija svojina. Lepo je biti misteriozna žena koju svi gledaju, ali nije lepo biti žena koja ne sme da pogleda ni u koga jer ako to učini rizikuje da dobije batine.

Milica opasnica
foto: Espreso.co.rs

Podeliću sa vama jedan primer iz moje bliske sredine. Za njega se udala sa nepunih 18 godina, bio je lep, mlad i lud. Klasičan opis za klasičnog "žestokog momka". Rodila mu je dvoje dece, jedno za drugim. On je i dalje vodio klasičan momački život, nije se mnogo obazirao na to da ima sada porodicu, već je nastavio po starom. Ona, naravno, nije to nikako smela. Postala je prava žena, majka, kraljica (čitaj domaćica). Ponekad smo mogli da je vidimo kako šeta decu po parku, ali to je sve vrlo kratko trajalo. On je nju varao, jer su dolazile mlađe i lepše, a on, mukica, nije mogao da odoli. Ona je svoju lepotu gubila u jednom trenutku je izgledala poprilično ispijeno, a onda se desilo i to. On je pucao na jednog lika i pobegao. Ona je ostala sama sa decom. I ostaće tako dosta dugo, jer i da ga uhvate, on će otići u zatvor, a ne na roditeljski sastanak. Ona nije završila srednju školu, ne radi nigde, a živi od pomoći njegovih roditelja, koji nisu baš neki lovani. Dakle, ostala je sama, sva sreća ima dečicu koja nisu ni za šta kriva.

Žene su oduvek obožavale žestoke momke, bili su galantni prema njima, osećale su se kao kraljice, sve su imale, bili su hrabri i odvažni. Galantni šmekeri. Problem većine je što su bili takvi prema njima kratak period. Onda su oni postajali previše hladni, varali su ih, a one su ostajale sa njima samo zbog tog osećaja sigurnosti i novca. Ali kakva je to sigurnost ako nema ljubavi i poverenja, kada moraš da moliš za gram pažnje i opet je ne dobiješ? Kakav je život ako sa nekim nemaš da podeliš lepe trenutke? Kakav je život ako strepiš da će ti dečka neko ubiti? Ako strepiš da ga ne strpaju u zatvor? Da li razmišljaš o svom životu? Da li razmišljaš o budućnosti? Pusti novac i luksuzan život, ako nemaš nimalo mira u njemu. Nije sreća "para puna vreća", sreća je nešto mnogo više od toga, a ja ću se sigurno boriti za to.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.