MIRA BANJAC DOŽIVELA SAOBRAĆAJKU: Krenula na odmor, a onda se desila NESREĆA!
Foto: Nebojša Mandić

tragedija

MIRA BANJAC DOŽIVELA SAOBRAĆAJKU: Krenula na odmor, a onda se desila NESREĆA!

Glumica je sa svojim sinom Branom Jovanovićem doživela udes kod Tjentišta, kad je došlo do direktnog sudara dva vozila. Mira i Brana su dobro, što je Kuriru potvrđeno od prijatelja bliskog njihovoj porodici. Dramska umetnica je samo ugruvana, a krenula je na odmor

Objavljeno: 21:24h
  • 467

Mira Banjac imala je saobraćajnu nezgodu, ali je srećom prošla bez težih povreda.

Glumica je sa svojim sinom Branom Jovanovićem doživela udes kod Tjentišta, kad je došlo do direktnog sudara dva vozila. Mira i Brana su dobro, što je Kuriru potvrđeno od prijatelja bliskog njihovoj porodici. Dramska umetnica je samo ugruvana, a krenula je na odmor.

Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, selu u šidskoj opštini, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Na “daske koje život znače” prvi put je stupila potkraj Drugog svetskog rata, kao članica Kulturne ekipe Prve proleterske brigade Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije.

Uz kraće angažmane u banjalučkom i sremskomitrovičkom pozorištu, tokom prve polovine pedesetih godina, najveće domete na sceni dosegla je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, te kultnom beogradskom Ateljeu 212.

Mira Banjac
foto: Igor Irge

Uporedo s karijerom u teatru, ostvarila je i nebrojene, prevashodno karakterne uloge na filmu i televiziji, a na ta dva medija aktivna je i dan-danas, sa napunjenih 92 godine.

Dobitnica je mnogih značajnih nagrada, od kojih posebno izdvaja “Vukovu nagradu”, a na spisku priznanja Mire Banjac našli su se i “Dobričin prsten”, tri Zlatne arene Filmskog festivala u Puli, nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo i druge.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić
05:00

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media