PETAR STRUGAR IMA PROBLEM: Nema gde, a svi hoće!
Foto: Damir Dervišagić

hit

PETAR STRUGAR IMA PROBLEM: Nema gde, a svi hoće!

-Trebalo bi od jeseni da imamo još nekoliko snimanja moj klub i ja

Objavljeno:

Glumac Petar Strugar nedavno je otkrio da mnoge njegove kolege imaju želju da ih nauči da jašu konje, ali i da njegova grla uskoro očekuju novi projekti.

-Ima dosta kolega koji hoće da dođu na jahanje. Ali uglavnom nemaju vremena, a ja trenutno nemam gde da ih ugostim. Ali se nadamo da će uskoro to biti sve rešeno i da ćemo moći da se družimo sa ovim veličanstvenim životinjama – rekao je on za Blic.

-Trebalo bi od jeseni da imamo još nekoliko snimanja moj klub i ja. Samo da nađemo prostor da smestimo konje i da ih spremimo i naviknemo na sve što treba, da bude bezbedno za kolege glumce, da bi moglo neometano da se snima – dodao je glumac.

Ne krije da najviše vremena provodi upravo na hipodromu.

Petar Strugar
foto: Marina Lopičić

-Ovde sam svaki dan sa ovim ljudima, životinjama, sa mojim psom. Tako da se ovde osećam kao kod svoje kuće. Moji saradnici i ja imamo u planu da oformimo, odnosno, napravimo jedan konjički centar u kojem ćemo se smestiti sa našim životinjama. Tragamo za lokacijom. Imamo nekoliko zanimljivih stvari koje bi mogle da nam „piju vodu“, tako da se nadam da ćemo to realizovati u najskorije vreme i da ćemo se preseliti i početi sa radom. To ne znači da ćemo da prestanemo da dolazimo na hipodrom jer su nam trke i konjarstvo definitivno u krvi i od toga ne odustajemo – istakao je Petar za pomenuti medij.

Iako konji uglavnom u ljudima izazivaju strah, Strugar je otkrio kako je uspeo da ih ukroti.

-Pa psihološki je takav osećaj. Zašto se koristi konjica i dalje u policiji? Zato što je konj jako psihološko sredstvo. Izgleda impozantno. Konji su generacijama i generacijama odgajani tako da budu pitomi. Postoje tu naravno bojazni kada radiš sa mladim grlima. Ali sa njima uglavnom rade iskusni jahači. Početnicima se daju stabilni konji na kojima će oni da uhvate balans sa kretanjem konja, a konj će da pazi jahača. Takav konj se bira za školu jahanja. Tako da nema bojazni od toga – ističe glumac.

Kako kaže, iako ima obaveze i kao glumac i na hipodromu i oko porodice, ipak se može reći da je lenja osoba.

-Reklo bi se. (smeh). Zoran Vidicki me dosta gura u svemu ovome sa konjima. Dobra mi je podrška i prijatelj – zaključio je Petar za Blic.

Bonus video:

04:18

ESPRESO INTERVJU: Sandra Afrika

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.