STRAŠNA SUDBINA MLADOG GLUMCA! UMRO JE SA 19: Majka dugo nije mogla da SKUPI HRABROSTI da pročita nalaz smrti!
Dušan Peković, Foto: Printscreen

tuga

STRAŠNA SUDBINA MLADOG GLUMCA! UMRO JE SA 19: Majka dugo nije mogla da SKUPI HRABROSTI da pročita nalaz smrti!

Umro je u kasarni, a reči njegove majke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!

Objavljeno:

Čuvenog Pinkija iz filma "Rane" glumio je mladi Dušan Peković, a njegova prerana smrt sve je tada šokirala. Umro je sa samo 19 godina, a njegova majka Milunka Tašić je tek nakon 17 godina smogla snage da pročita nalaz njegove smrti.

Pinki
foto: Printscreen youtube

Pekić je želeo da upiše Akademiju i postane glumac, ali to se nikada nije ostvarilo. On je 2000. godine otišao u Kraljevo na odsluženje vojnog roka, sa kog se nikad nije vratio. U noći između 26. i 27. marta tada devetnaestogodišnji Dušan preminuo je u vojnoj kasarni.

Neki su rekli da je prevelika doza nedozvoljenih supstanci bila fatalna, dok su drugi govorili kako je ugušen u snu.

"Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom! Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka! Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo", ispričala je pre nekoliko godina Pinkijeva majka.

Nikad neće zaboraviti poslednji susret, tog 26. marta 2000. godine, kada je dobila najgore vesti koje majka može da čuje - da joj je sin preminuo.

pinki
foto: Printscreen

"Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je s pićem! Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio", pričala je Milunka i dodala:

"Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike i sad bi bio živ, ali nije! Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja! Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno! U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja! 'U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane'. Posle 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz".

Iako se nikada neće pomiriti sa njegovom smrću, Milunka nikoga ne krivi.

"Nesrećan splet okolnosti. Živeo je brzo i kratko, ali ispunjeno. Želeo je da upiše glumu i bio je počeo da se priprema. Dušan je bio veličina jer je voleo ljude! Bio je spreman da sve podeli s drugima - odeću, hranu, a kad nisu imali gde, dovodio ih da prespavaju. Nekad sam se zbog toga ljutila! On je bio milostiviji, zato valjda još opstaje u srcima mnogih, a to je korak do večnosti", rekla je za kraj majka pokojnog Dušana.

Bonus video:

03:57

ZAMEŠALA ZADNJICOM I NAPRAVILA LOM! MILICA PAVLOVIĆ IZGRMELA NA NASTUPU: Publika u TRANSU!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.