TATA ŠOUBIZA!SAŠA POPOVIĆ NAPISAO JE BROJNE HITOVE:Da nije njega ne bi bilo POLA ESTRADE,znate li koji su na spisku
Saša Popović, Foto: Dragana Udovičić

hitovi

TATA ŠOUBIZA!SAŠA POPOVIĆ NAPISAO JE BROJNE HITOVE:Da nije njega ne bi bilo POLA ESTRADE,znate li koji su na spisku

Hitovi koji su proslavili estradu, a napisao ih je Popović

Objavljeno:

Nekadašnji suvlasnik "Grand" produkcije i osnivač muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", Saša Popović, potpisuje brojne srpske hitove. Mnogi ne znaju da je baš ovaj šoubiznis majstor napisao i komponovao nekoliko stotina pesama od kojih su neke objavljene, a neke i danas "stoje zaključane" u njegovoj fioci.

Saša Popović
foto: youtubescreen

S obzirom na to da je počeo kao harmonikaš i šef benda „Lira šou“, da bi potom 1982. godine promenio ime u „Slatki greh“ kada je došla Lepa Brena kao zamena glavnoj pevačici, Popović odavno ima dara za pisanje i komponovanje. Međutim, tek kada je kasnije sa menadžerom Rakom Đokićem počeo da se bavi diskorafijom u tadašnjoj produkciji „ZAM“, iz hobija je radio pesme.

Sa Lepom Brenom je 1998. godine osnovao sopstvenu „Grand“ produkciju i tada je definitivno proglašen za najjačeg biznismena u svetu šoubiznisa. Koliko god je imao posla, a pogotovo kada je napravio projekat „Zvezde Granda“, Popović je pisao i komponovao numere.

Slatki greh
foto: Printscreen

Popović je vlasnik pesme Ane Bekute „Brojanica“, a potom i numera Zlate Petrović „Učinilo vreme svoje“, Lepe Brene „Ej Šeki, Šeki“ i „Nežna žena“, Miroslava Ilića „Zoveš me na vino“, Jašara Ahmedovskog „Otkud tebe da se setim“, Beki Bekić „Konja vrana i sat zlatni“, Suzane Jovanović „Tetovaža“ i mnoge druge.

Čak je i za sebe uradio pesme „Medeni kolači“ i „Giljam dade“. Pored brojnih pesama, Saša je je uradio i novogodišnje pesme koje su se godinama puštale u novogodišnjoj noći na TV Pink.

Ana Bekuta – Brojanica

Zlata Petrović – Učinilo vreme svoje

Lepa Brena – Nežna žena

Miroslav Ilić – Zoveš me na vino

Jašar Ahmedovski – Otkud tebe da se setim

Bonus video:

00:19

TAMARA ĐURIĆ BAHATA! Starleta nepropisno parkirala CRVENI FERARI, pa sve to snimala i objavila na Instagram!

(Espreso/Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.