BOLJE POPRAVI ZUBE NEGO ŠTO SE ZADUŽUJEŠ ZA USNE: Srpkinje su postale prave BUGARSKE PEVALJKE, nemaju LIMIT!
Foto: Privatna arhiva

milica opasnica

BOLJE POPRAVI ZUBE NEGO ŠTO SE ZADUŽUJEŠ ZA USNE: Srpkinje su postale prave BUGARSKE PEVALJKE, nemaju LIMIT!

Ulažite u obrazovanje, a ne u nadogradnju kod Slavice iz Borče.

Objavljeno:

Bliži mi se slava, Lazarevdan, pa sam uzela malo da pospremim kuću, kažu valja se. Našla sam brdo krša, nisam ni znala da ga toliko imam i čuvam. Za oko su mi zapale neke stare fotografje sa raznih punoletstava na koja sam u mladosti išla. Kada sam se zagledala u fotografije primetila sam nešto što nisam nikad do sad. Čoveče, sve devojčice od 17, 18 godina su se oblačile kao bugarske pevaljke. To su minići, šljokice, cirkoni, čipka, jaka šminka i naravno cipele na platformu od 15 cm. Čak sam i ja imala period kada sam bila takva, ne baš hard, ali više soft verzija pevačice Andree iz Bugarske.

Da se razumemo, toga u Srbiji i dalje ima. I to previše. Iako nam je sada Internet dostupan skoro svima, imamo influensere na svakom ćošku, garderoba nikada jeftinija nije bila, devojke i dalje sebi dopuštaju da izgledaju kao pokretni cirkus. Nekada je bolje držati se proverenih stvari, jednostavnih, ne moramo biti u trendu, ali nećemo ni da nam se smeju.

Hvala Pazarcima što prate trendove pa u svakom momentu možemo da kupimo nešto što bi inače platili 1000 evra za 1000 dinara. Ali nekima to i dalje nije dovoljno. I dalje možemo da vidimo jeftine nadogradnje koja se nikako ne uklapa u prirodnu kosu, visoke platforme i jezive kopije Sheri Hill haljina.

Skoro sam bila na jednom rođendanu (nosili smo maske na otvorenom prostoru, bilo nas je 15ak, molim vas da ne zovete komunalnu) i ostala sam u šoku. Ja se nisam nešto posebno obukla, više sam ličila na klošara. Pojavila se jedna devojka koju bih okarakterisala kao RIBETINA. Jako lepa i još zgodnija. Nimalo glupa niti prosta. Razgovarala sam sa njom duži vremenski period, a pogled nisam mogla da odvojim od njene odeće. Žuti fluorescentni čipkasti top, crna kožna suknja i, naravno, platforme. Platforme su bile žute i jako, jako, jako ružne. Izgledala je u tome kao da je pošla na nastup u Šabac na vašar. Jako mi je bilo žao kada sam videla da je ogovaraju zbog odeće, a ona je tako fina u razgovoru bila.

Milica opasnica
foto: Privatna arhiva

Ali ajdee, neću ni ja da cepidlačim. Ima tu i do ukusa, nije do para. A kao što je neko pametan već rekao „o ukusima ne treba raspravljati“.

Ono što me mnogo više stresira u poslednje vreme su estetske korekcije kod mladih devojaka. Na Tik Toku sam spazila par devojčica (imaju oko 16, 17 godina) koje već imaju urađene nosiće, grudi i usne. Pored toga što bi išamarala njihove roditelje, zapitala sam se zbog čega je to tako. Ja sa 17 sam ofarbala kosu prvi put u crno i majka mi rekla da ličim na Vendi. Plakala sam danima. Zbog čega je devojčicama toliko teško da zavole svoje mane? Da li je društvo zaista toliko otišlo u aut da sve što je normalno i prirodno nije dobro? Zašto majke svojim ćerkama ne pomognu u tome da zavole sebe ili bar da sačekaju da porastu, pa nek onda one kasnije odlučuju šta žele da rade sa svojim telom i licem? Verujem da je jednostavnije dati pare pa nek se cela uradi da je ne slušam više, ali koliko je to dobro za dalji život?

Koliko je sve bizarno shvatil sam kada je izašla jedna nova pesma. Nije bitno ni čija ni kakva je, jer se reklama naplaćuje. U tom spotu se pojavljuju devojke koje su obnažene. Dve imaju silikonske grudi, a treća prirodne. U komentarima ispod tog spota sam mogla samo da pročitam sledeće „ova je ravna ko dasna“, „gde su ti si*e“, „gde ste našli ovu dasku“ itd. Ljudi, žena nije SILIKON ni LUTKA NA NADUVAVANJE. Žensko telo ima i strije, celulit, urasle dlake, bubuljice, salo, akne... Žene imaju i male i velike grudi, isto tako i zadnjicu različitih veličina i oblika. To što ste navikli na naše starlete koje idu u Tursku da vade rebra, ispumpavaju salo iz svih delova tela i stavljaju u pozadinu, imaju veštačke zube 5 brojeva veće plus gratis 10 zubića preko, nadogradnju do kolena koja se fenira na dv dana itd...to je već vaš problem. I ako tako nastavite, rizikujete da nabijete komplekse svim devojčicama od kojih se očekuje da izgledaju kao lutke. A onda muškarci kažu „JA VOLIM PRIRODNO“, a kada se pojavi prirodna devojka ne bi je pipnuli „zarđalim šestarom“ kako sam čula.

Primetila sam da u Srbiji vlada trend „daj što više za što manje para“. Ovde devojke idu kod priučenih kozmetičarki da rade usne i tretmane, samo zato jer su jeftinije od doktora. Moja doktorka mi je jednom prilikom ispričala jednu zanimljivu situaciju.

Milica opasnica
foto: Espreso.co.rs

Jedna devojka je upitala doktorku da li ona jedan špric hijalurona može da podeli sa drugaricom. Kada je doktorka rekla da ne može i da to može da bude rizično, ona je rekla „Nema veze, ja moram da imam usne“. Doktorka ju je odbila. Znači, ti rizikuješ svoje zdravlje samo da bi imala punije usne? Šta je sa mozgom? Druga devojka je pitala da li može da „uradi usne, ali da plati kad bude imala jer sad nema para“. Šta je sa ženama? Zašto moraš da imaš pune usne? Zašto bi se zaduživala, ako nije hitno ni bitno? Bolje popravi te dvojke u ustima nego što pumpaš usne.

Vratiću se na BUGARSKE PEVALJKE. Kao što već rekoh, za male pare možete da kupite predivnu odeću. Ne mislim da treba slepo da pratite trendove, niti da kupujete kao bez mozga, ali da ne smete sebi da dozvolite da ličite na hodajući cirkus to svakako. Postoji toliko tutorijala, klipova, fotografija itd. gde stilisti, blogeri, vlogeri, influenseri i modeli pokazuju šta ide sa čim, ukoliko npr. to ne znate.

Sećam se kada su napali Jelenu Đoković što se oblači jednostavno i ispod proseka za jednu milijarderku. Pojavila se u jednoj emisiji u običnoj beloj majici, farmerkama i patikama. Iako na njoj nije vrištao Dior, Guči ili Lui (a verujem da ih ima na tone), ona je izgledala skupo. A znate li zašto? Zato što je negovana. Zato što nije imala na sebi SVEGA PREVIŠE. Zato što kada govori, govori kao dama, a ne kao uličarka. Zato što ulaže u obrazovanje, a ne u nadogradnju kod Slavice iz Borče. Uostalom, ako malo bolje pogledate, svi bilioneri i milijarderi izgledaju prosečno. Oblače se kao ja kada odlučim da danas ne izlazim iz kuće. I znate šta, ne fali im ništa. Bar nisu pokretni cirkus, a para imaju toliko da mi se ponekad i smuči.

Devojčice, ulažite u svoju kožu. Hranite je vitaminima, mackajte se, posećujte kozmetičare, stavljajte maske. Uložite u svoje zube, kupite bolju četkicu i pastu, posećujte zubare koji preko 6 godina uče da bi mogli da brinu o vašem zdravlju. Uložite u svoju kosu, bacite nadogradnju koju ste poručile na Instagramu.

Ukoliko nemate para za hijaluron i pravu nadogradnju, ne morate da je imate sad. Gde gori? Lepe ste i bez toga, a ukoliko baš želite, polako, skupićete parice. Jednostavno, postoje stvari koje su primarne, a to je zdravlje. I mentalno i fizički. Kompleksi se ne leče silikonima. Verujte mi na reč.

(Espreso/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.