TOZOVAC 10 GODINA NIJE HTEO DA KROČI U EMISIJU "BALKANSKOM ULICOM!" Vesna Dedić otkrila šta se krije iza toga!
Vesna Dedić, Foto: Printscreen

ZANIMLJIVO!

TOZOVAC 10 GODINA NIJE HTEO DA KROČI U EMISIJU "BALKANSKOM ULICOM!" Vesna Dedić otkrila šta se krije iza toga!

Tozovac je 10 godina odbijao da dođe u emisiju Vesne Dedić

Objavljeno:

Voditeljka Vesna Dedić oprostila se od legendarnog Predraga Živkovića Tozovca koji je preminuo danas, 6. aprila, u 86. godini.

Vesna je evocirala uspomenu na Tozovca tako što se prisetila emsijie "Balkanskom ulicom", u kojoj je gostovao legendarni pevač, nakon što ga je deset godina zvala da joj bude gost, ali to nije želeo zbog loše rasvete u studiju.

Predrag Živković Tozovac
foto: youtubescreen

- Poslednji pozdrav iz "Balkanske ulice"... Od 2002. do 2012. kada bih ga zvala u emisiju govorio je: "Ja trideset godina gradim imidž lepog Toze, a tebi je toliko loše svetlo u emisiji da neću da dođem - napisala je.

- Kada mi je Tijanić odobrio studio i bolju rasvetu, Tozovac je došao i toliko divno pričao i pevao, da smo snimili "Balkanskom ulicom"' iz dva dela. Imala sam čast da ga ponekad, kao posle promocije romana "Zagrli me", slušam do zore i to je moj veliki emotivni kapital - napisala je Vesna.

Vesna Dedić
foto: printscreen

- Tozovac je ostavio trag u beskraju u istoriji duha zemalja bivše Jugoslavije i napustio ovaj svet svestan da je jedan od najvećih i najvoljenijih - dodala je voditeljka.

Podsetimo, Tozovac je preminuo u utorak, 6. aprila, od posledica korona virusa u 86. godini. Pevač je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu sa potvrđenim korona virusom i upalom pluća.

Bio bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Legendarni pevač kući je pušten pošto mu se zdravstveno stanje popravilo, bio je stabilno. Međutim, nakon toga je primljen na VMA, gde je i preminuo, pošto mu je srce stalo.

Predrag Živković Tozovac
foto: youtubescreen

Tozovac je rođen u Kraljevu 1936. godine, od oca Svetozara Toze Živković,a po kojem je i dobio nadimak, i majke Budimke. Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva.

Mnogi ga smatraju najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a njegove pesme nisu izbledele sa godinama pa su tako i dan danas neizbežan repertorar na svim proslavama i veseljima, poput "Ti si me čakala", "Oči jedne žene", "Jesen u mom sokaku", "Leno, Leno Magdaleno" i drugih...

Slavni pevač se početkom 2021. godine venčao se sa svojom životnom saputnicom Emilijom Mimom i to nakon 40 godina ljubavi i zajedničkog života.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.