ULEPŠAVALA JE NAJPOZNATIJE HRVATSKE NASLOVNICE, A ONDA JE STRAVIČNO POGINULA: Imala je samo 34 godine, TUGA DO NEBA
Foto: Printscreen

tužno!

ULEPŠAVALA JE NAJPOZNATIJE HRVATSKE NASLOVNICE, A ONDA JE STRAVIČNO POGINULA: Imala je samo 34 godine, TUGA DO NEBA

Da je među nama, glumica Dolores Lambaša danas bi proslavila 40. rođendan.

Objavljeno:

Tamnokosa Šibenčanka Dolares Lambaša krajem 2000-ih bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je lepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

Dolaris Lambaša
foto: Printscreen

Mnogi se jasno sećaju dana kada je Dolores izgubila život u saobraćajnoj nesreći, 23. oktobra 2013.

Glumica se s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu. Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara pre ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u zadnji deo VW Pola. Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim povredama prevezena u bolnicu "Dr. Josip Benčević".

Dolaris Lambaša
foto: Printscreen

Tamo su se lekari borili za život lepe glumice, ali nažalost nisu uspeli. Dolores je preminula oko 14 sati. Imala je 32 godine.

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. marta 1981. godine. Mnogi gledaoci glumicu pamte po ulogama u serijama kao što su Dobre namere, Ruža vetrova, Najbolje godine i Zakon ljubavi, a mnogi ljubitelji pozorišta znaju je koji bi je mogao videti u predstavi Doma zagrebačkog HNK Bernarda Alba, u koju je igrala glavnu ulogu Adele.

Postoje i filmske uloge, a glumica je istakla Ja verujem u anđele Nikše Sviličića kao svoj omiljeni film. Za film je takođe dobila brojne pohvale kritičara, a film je osvojio sedam nagrada publike širom sveta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.