LEGENDE ROKENROLA PRELEŽALE KORONU! ŽIKA BIO HITNO HOSPITALIZOVAN: Opisali HOROR do detalja!
Žika Jelić, Foto: Printscreen

sve se dobro završilo!

LEGENDE ROKENROLA PRELEŽALE KORONU! ŽIKA BIO HITNO HOSPITALIZOVAN: Opisali HOROR do detalja!

Preležali koronu

Objavljeno: 11:13h

Pošast zvana korona nije, nažalost, zaobišla ni legende domaćeg rokenrola, Žiku (78) i Dragog Jelića (73), osnivače "JU grupe".

Na svu sreću, neuništiva braća rokeri su se oporavila, bolest je iza njih. A da je bilo naivno, pre svega kod Žike - nije.

- Na našu sreću, prošlo je - kaže Dragi za.

- Ja sam, kod kuće preležao, dok je Žika morao da ide u bolnicu " Dr Dragiša Mišović", devet dana. Bio je na kiseoniku, i uspeo je da se vrati u normalno stanje.

Dragi je, za naš list, opisao simptome koje je imao:

- Temperatura koja nije mnogo visoka, do 38, a oko ukusa i mirisa - to nikad do sada nisam doživeo. Ne mogu od voća ništa da jedem, a inače volim voće. Osetio sam malu malaksalost, ništa opasno. Žika je bio u težoj situaciji, ispostavilo se da je odlazak u bolnicu za njega najbolje rešenje. I on je sada kod kuće, super se oporavio, povratio snagu, ne zamara se. Normalno, nismo aktivni kao u poslednje vreme, ali to više iz predostrožnosti.

Na još uvek aktuelnom albumu najdugovečnijeg benda sa ovih prostora, "Evo stojim tu" (2016), nalazi se i pesma "A banki je sedam", na tekst Bore Đorđevića, gde je opisano šta je sve Žika preživeo tokom života - pad sa motora, strujni udar... Na opasku da vođa "Riblje čorbe" može da piše dopunjenu verziju, "A banki je osam", Dragi se nasmejao:

- Mislim da je on to već pripremio.

Upravo na dan proslave 50 godina postojanja "JU grupe, 29. novembra 2020, Jeliće je potresla vest o smrti njihovog prijatelja i kolege, basiste "Čorbe" Miše Aleksića. U ponedeljak su se oprostili od svog bivšeg člana Dragoljuba Đuričića, odoše i Sanja Ilić, Vojkan Borisavljević... U moru tužnih vesti razgaliće ih sutra, u podne, tekstualni video na "Jutjubu", za pesmu "Na krilima vetra", sa pomenutog izdanja "Evo, stojim tu". Pojaviće se u sklopu promovisanja poslednja dva albuma "JU grupe" koja su nedavno objavljena i na ploči, u izdanju "Fidboksa". Prethodno je, tim povodom, kao singl izdvojena "Poslednja pesma", sa albuma "Dugo znamo se".

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.