MAJKA JE NAPUSTILA, OTAC JOJ BRANIO DA PEVA: Uprkos svim nedaćama Merima je postala poznato ime narodne muzike!
Foto: Printscreen Youtube

životna priča!

MAJKA JE NAPUSTILA, OTAC JOJ BRANIO DA PEVA: Uprkos svim nedaćama Merima je postala poznato ime narodne muzike!

Merima i njen mlađi brat ostali su sa ocem.

Objavljeno:

Pevačica Merima Njegomir decenijama traje na muzičkoj sceni, a malo ko zna da joj je u detinjstvu otac branio da se pavi pevanjem. Ipak njegove reči i namera da je odgovori od mikrofona nisu uticale na Merimu, koja je od malih nogu odabrala životni poziv.

Kada je pevačica imala četrnaest godina, roditelji su joj se razveli. Njena majka je napustila porodični dom sa Meriminom sestrom koja je tada imala pet godina, dok su Merima i njen mlađi brat ostali sa ocem. Ipak , on je naslednici branio da peva, te je nagovorio da upiše zanat kako bi se što pre zaposlila jer on ne može da ih izdržava.

Merima NJegomir
foto: Damir Dervišagić

Kada je imala osamnaest godina Merma je izašla je sa prijateljima u jedan restoran na muziku. Čoveku iz orkestra je u šali rekla da peva mnogo bolje od njihovog pevača, a onda su joj ponudili da baš ona zapeva umesto njega što je i prihvatila. Bio je to njen prvi nastup pred publikom.

Dva meseca posle, muž i žena koji su vodili ovaj orkestar, kontaktirali su Merimu i došli kod nje kući da razgovaraju sa njenim ocem. Rekli su mu da ima vrlo talentovanu kćerku i pitali da li bi ona mogla sa njima da nastupa. Njen otac se naljutio i to nije dozvolio. Uprkos tvrdnjama oca da će osramotiti porodicu, nekoliko dana posle, Merima je nazvala ovaj bračni par i prihvatila ponudu. Nastupi su se nizali, publika ju je zavolela, a ona se zbog ove odluke nikada nije pokajala.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.