EVO ŠTA SU LOPOVI ODNELI IZ RODNE KUĆE TOME ZDRAVKOVIĆA: Jedna stvar posebno FRAPIRA! Da li je OVO moguće?
Zoma Zdravković, Foto: prentscreen/youtube/Toma Zdravković Official

detalji

EVO ŠTA SU LOPOVI ODNELI IZ RODNE KUĆE TOME ZDRAVKOVIĆA: Jedna stvar posebno FRAPIRA! Da li je OVO moguće?

Vest da je kuća legendarnog pevača opljačkana mnoge je potresla

Objavljeno:

Rodna kuća Tome i Novice Zdravkovića u leskovačkom selu Pečenjevce opljačkana je pre nekoliko dana. Lopovi su uoči Nove godine iščupali ulaznu kapiju i bacili je u blato.

Poznavali teren

Ekipa Kurira stupila je u kontakt sa čovekom zaduženim za obnovu kuće legendarnog pevača, Stanišom Cvetanovićem, i s njim razgovarali o tome šta je sve odneto iz kuće i kolika je pričinjena šteta.

- Ja sam se trudio i dao sve od sebe da Tomina kuća postane kultno mesto i da ono što je ostalo od stare, trošne kuće probamo da renoviramo i napravimo muzej. Činjenica je da su jug Srbije i selo Pečenjevce njegovom zaslugom postali usputna stanica svakog ko ide prema Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji. Svi već znaju za restoran, a sad smo hteli da napravimo muzej. Nakon što sam na skupu meštana ovog sela predložio da se svi založimo i uložimo u renoviranje kuće, mnogi su se, na moju sreću, odazvali i podržali ovaj projekat - priča on i nastavlja:

- Novac smo krenuli lagano da prikupljamo, i kako smo ga skupljali, tako smo i ulagali. Promenili smo krov, izbetonirali terasu, majstori su radili gratis i ono što su uzeli ti pametnjakovići je cement kojim je trebalo da se izbetonira dvorište, kao i kablove za struju za zamenu starih u kući. Najbizarnije od svega je što su uzeli i alat majstora. To od naših meštana niko nije uradio, mogu da potpišem. Ovo je neko iz susednog sela i tačno je znao gde se šta nalazi. Ne razumem samo što su morali i da lome kapiju i naprave nam još jedan trošak - kaže Staniša za Kurir.

Za nastavak radova na obnovi Tomine kuće treba još novca.

Treba im pomoć

- Kad ćemo i kako ćemo da nastavimo tamo gde smo stali, ne znam. Jug nije mnogo bogat kraj u Srbiji, ljudi su odvajali od svojih usta da bi ovo mesto postalo još bolje, lepše i poznatije, pa je sada problem kako da prikupimo sve što su lopovi uzeli. Možda će nam pomoći i Grad Leskovac, bar se nadam - rekao je naš sagovornik.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Kurir/Marko Jović/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.