DA LI JE RADMILA ŽIVKOVIĆ BILA NAJLEPŠA PLAVUŠA U JUGI? Evo kako je IZGLEDALA čuvena glumica, PRAVA BOGINJA
Radmila Živković, Foto: Dragana Udovičić

mladost

DA LI JE RADMILA ŽIVKOVIĆ BILA NAJLEPŠA PLAVUŠA U JUGI? Evo kako je IZGLEDALA čuvena glumica, PRAVA BOGINJA

Jedna od najboljih i najvoljenijih domaćih glumica od prvih glumačkih koraka ostavljala je utisak ispred kamera

Objavljeno:

Glumica Radmila Živković obeležila je proteklih nekoliko decenija u pozorištu, na filmu i televiziji i odavno postala miljenica publike, koja često citira neke od nezaboravnih replika koje je ona izgovorila pred kamerama.

Mnogima je njeno ime prva asocijacija na urnebesnu scenu u kojoj kao tetka Doka u filmu "Zona Zamfirova" preti rečima " Sag ćeš da izedeš golem ćutek", a bila je beskrajno šarmantna i duhovita kao Đilda u "Srećnim ljudima".

U pozorištu malo ko može da se uporedi s njom, a slavna glumica jedna je od najboljih Živki ministarki otkako se igra "Gospođa ministarka" Branislava Nušića.

Nadarena i za komediju i za dramu, jedinstvena, šarmantna, energična na sceni, Radmila Živković u ranoj mladosti je bila lepotica kakva se retko sreće.

Rano je Radmila Živković odlučila da upiše beogradski Fakultet dramskih umetnosti i vrlo brzo počela da dobija uloge u kultnim ostvarenjima, a često je igrala mlade lepotice koje oduzimaju dah.

Danas su u njenoj biografiji naslovi kao što su "Sok od šljiva", "Poseban tretman", "Variola vera", "Još ovaj put", "Sabirni centar", "Uvek spremne žene", "Poltron", "O pokojniku sve najlepše", "Ledina", "Zona Zamfirova"...

Osvojila je brojna priznanja, između ostalih Zlatnu arenu, Caricu Teodoru, Žanku Stokić, Sretenjski orden drugog stepena...

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/T.S.R/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.