UDALA SE ZA ĐAKONA I RODILA 4 DECE, A SADA OTKRILA ŠTA SE DEŠAVA IZA ZATVORENIH VRATA: Ovako izgleda ŽIVOT pevačice
Foto: Printscreen Instagram/danica_crnogorcevic

pogledajte

UDALA SE ZA ĐAKONA I RODILA 4 DECE, A SADA OTKRILA ŠTA SE DEŠAVA IZA ZATVORENIH VRATA: Ovako izgleda ŽIVOT pevačice

Velika etno umetnica i interpretatorka duhovne i tradicionalne muzike, otkrila je sve o pesmama koje uskoro izlaze.

Objavljeno:

Intеrprеtatorka duhovnе i tradicionalnе muzikе, velika etno-umetnica, Danica Crnogorčеvić 2023. godinu završila je uz vеlikе uspеhе, rasprodatе koncеrtе i nove pesme koje će svetlost dana ugledati u ovoj novoj 2024. godini.

Danica je otkrila ko je sve radio na novim projektima, ko je njena najveća podrška u životu, po čemu će pamtiti prethodnu godinu, kao i kako izgleda jedan njen "običan" dan.

Nedavno ste održali dva nezaboravna koncerta u Novom Sadu, a svojoj publici priredili pravi spektakl. Možemo reći da se na te koncerte dolazi kako bi čovek spoznao samog sebe. Da li su se Vaši utisci slegli i kakav je osećaj u Vama posle svega?

- Velika mi je čast što smo u evropskoj prestonici kulture u Novom Sadu napravili dva nezaboravna koncerta, i to ne samo nezaboravna za publiku, nego i za sve nas koji smo te večeri bili na sceni i sve one koji su učestvovali u organizaciji celog događaja. Jako me je obradovala činjenica da su za samo deset dana sve karte bile rasprodate za oba koncerta, i to bez ijedne reklame. To ću pamtiti dugo, jer se to retko dešava. Oduševljena sam bila i time kako je publika ispratila svaku pesmu s emocijom i svaku pesmu su pevali od početka do kraja sa nama. Najveće iznenađenje su mi bila i dečica koja su se spontano popela na binu, a moram svakako napomenuti da su veliki utisak na nas ostavili svakako Novosađani, koji su jako ljubazni, dočekali su nas veoma usrdno, i učinili da se osećamo kao kod svoje kuće.

Pored porodice, pre svega supruga, ko Vam je još velika podrška u životu?

- Sve što stvaramo, sve pesme nastaju baš u krugu porodice. Pošto nas ima baš dosta, nas sad već šestoro, to je sasvim dovoljno za najveću podršku. Ali pored toga, imamo i širu porodicu, naše kumove, prijatelje, koji su nam takođe velika podrška.

Koliko je teško za jednu ženu da balansira između karijere i porodice?

- Iskreno, ovo ne doživljavam kao neku karijeru i nisam počela ovim da se bavim da bih ostvarila karijeru, već svoje pevanje doživljavam kao svojevrsnu misiju da na pravi način predstavim prave hrišćanske tradicionalne vrednosti, kao i kulturu i umetnost našeg naroda. Svakako suprug i ja imamo dobru organizaciju, ali u svemu tome mi imamo i prioritete, a to su naša deca i celokupna porodica, onda dolazi njegova služba i uklapamo u sve to poneki koncert, nastup...

Kako izgleda jedan Vaš dan, s obzirom da ste nedavno dobili i četvrto dete?

- Dan izgleda tako što ne spavam, za mene nema noći i dana (smeh). Meni je sve to isto, pošto je bebica još uvek mala. Trudim se da što više budem nasmejana zbog svoje dece i supruga, da nervozu zbog manjka sna ne širim oko sebe. Kad svane jutro, ulazim u kuhinju, spremam šta treba za taj dan, doručak, ručak, užine, sve ono što svaku ženu čeka od posla u kući, čeka i mene. I kad se vratim s nekog većeg koncerta, moj dan je isti, nema nikakve razlike. Čak se nekad desi da ne mogu da ispratim kako je bilo na koncertu i da ispratim objave, niti da sumiram utiske. Nekako svi zajedno uživamo u tome i bitno je da tu svoju energiju čuvamo i štedimo za ono što nam je prioritet - da deca ne osete nedostatak pažnje.

Da li imate neki neostvareni san?

- Pa… iskreno, nemam. Možda bih volela malo više da putujem, obiđem neke velike svetinje, poput Jerusalima. I Gruziju bih jako volela da vidim. Eto, možda to. A moj najveći san je već ostvaren - a to su moj muž i zdrava deca!

Gde nalazite svoj mir i inspiraciju za stvaranje muzike?

- U molitvi. Molitva donosi smirenje. Polaganje svake brige na Gospoda je smirenje. U tome pronalazim i smisao i snagu za sve buduće i dalje korake.

Mladi ste i tek ste na početku blistave karijere, ali, da li nekoga od mlađih umetnika i izvođača te vrste muzike vidite kao naslednika/ naslednicu?

- I te kako, ima ih puno koje već vidim kao “naslednice”. Prvo bih istakla svoju etno grupu “Gorica” koju čini 10 devojaka izuzetnih vokala. Ponosna sam na njih kako napreduju i kako vole to što rade. Na svaki mogući način se trudim, ne samo njih, nego i sve druge mlađe devojčice da inspirišem da zakorače dalje i da šire našu muziku širom zemlje. Maša Vojvodić iz moje etno grupe se već istakla kao solista i sada uveliko nastupa i čak je zapevala pred našim Novakom Đokovićem. I uprkos svemu tome, jedna vrlo skromna devojka, ne trči za slavom, a dobila je mnogo više nego što je očekivala. U tome je suština. Radite iz ljubavi, gledajte svoja posla i ne postavljajte se u ovome kao neki takmičari. Svi smo pred Gospodom isti.

Često smo svedoci raznih provokacija na račun Srbije i udara na našu zemlju. Kako Vi to komentarišete?

- Iskreno, nisam to propratila. Čovek je u svojoj biti slobodno biće. Radi ono što želi, ali ne mora da znači da će mu sve biti na korist. Grešimo, padamo pa opet ustajemo. Mnogo se i gore stvari pokazuju kod nas pa su tolerisane. Naša omladina i te kako je nesrećna bez ikakve nade i pogleda u daljinu i kvalitetniji život, telefon i društvene mreže su im apsolutno sve, a jedan simbol druge države kao provokacija u svemu tome je samo nastavak, treba se izdići iz toga i ignorisati , a što je najbitnije od svega ne uzvraćati istom merom.

Najčešće su Vas pitali za pesmu "Veseli se, srpski rode", koja je zajednički projekat Vas i Vašeg supruga Ivana Crnogorčevića, ali bih sada ja dala na značaju i drugim pesmama. Na nas, kao na slušaoce, veliki utisak je ostavila pesma "Kroz život i kroz smrt". Kako je nastala ta pesma i u kom momentu?

- Hvala puno! Baš mi je drago da ste tu pesmu izdvojili. Moj suprug nikada nije pisao pesme da bi ih neko otpevao. On ne piše samo pesme već i razne tekstove. Generalno ima dara za pisanje i izražavanje. Među mnogim njegovim pesmama, mene je konkretno tekst pesme “Kroz život i smrt” inspirisao da napišem melodiju i to je bilo onako iz srca, bez neke prevelike muke, pesma kao takva je nastala. Iako je novokomponovana duhovna pesma, i te kako je pronašla mesto u srcu mnogih ljudi jer je pitka i jednostavna za razumeti, a suština do koje se takođe lako dopire je mnogo dublja.

Koji su Vam naredni projekti u planu?

- Početkom ove godine imamo u planu da izdamo dve nove pesme. Prva pesma koju ćemo objaviti jeste pesma koju smo posvetili Republici Srpskoj, i to 8.januara, neposredno pred dan Republike Srpske. Tekst i muziku za pesmu je napisao moj suprug, aranžman je radio Joca Savić, a miks je radio Mišo Krpo - studio u Frankfurtu, a moja malenkost uredila malo glas i prateće vokale. Moram napomenuti da mi je velika čast što su ovu pesmu upotpunili hor "Srbadija" iz Bijeljine, divne devojke i momci i presrećna sam što imam priliku da sarađujemo sa njima. Potrudili smo se i oko video-spota i nadamo se da će se publici dopasti. Spot je radila ista ekipa koja nam je radila i ostale pesme. Jako ozbiljni profesionalci i umetnici iz Banjaluke - Zoran Pilipović, Boško Krljaš i Zoran Puzić. A drugu pesmu "Karađorđe" izdajemo sredinom februara, tj. za Dan državnosti i nadamo se da će to biti iznaneđenje za naše slušaoce. Naravno, to je samo za početak godine.

Da li biste otkrili, ukoliko ga imate, koji je Vaš najveći strah?

- Svi mi imamo neke ovozemaljske strahove, ali sve to treba da bude sa merom. Plašim se bubica, na primer, kao sve mi žene, ali nekih većih strahova nemam. Kao neodoljiv osećaj poštovanja, divljenja i straha osećam strahopoštovanje prema našem tvorcu. Ali nemam neke velike strahove.

Šta biste poželeli svojoj publici u novoj 2024. godini?

- I svojim slušaocima i svim ljudima bih poželela da u novoj 2024. godini budemo saosećajniji jedni sa drugima, da se više družimo, da svi gledamo više u oči jedni druge nego u telefone, jer je čovek mnogo pametniji od telefona i mnogo su bitne emocije koje imamo između sebe. I mnogo je to bitnije nego da živimo život kroz društvene mreže. Naravno, poželela bih im još i da se ne okupljaju samo za vreme božićnih praznika, već da to bude malo češće, jer kad smo sa porodicom, to je naša snaga najveća.

Po čemu ćete pamtiti 2023. godinu?

- Tu godinu svakako ću pamtiti po našem šestom članu naše porodice, a četvrtoj bebici - upravo u njoj se rodio naš Sava Crnogorčevič.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Informer/Marija Stanković/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.