CELA SRBIJA DANAS BRUJI O LEI KIŠ, A MALO KO ZNA NJENU PROŠLOST: Zašto se tajilo njeno OBRAZOVANJE i POREKLO?
Došli smo do informacija, Foto: Damir Dervišagić

SAZNAJEMO

CELA SRBIJA DANAS BRUJI O LEI KIŠ, A MALO KO ZNA NJENU PROŠLOST: Zašto se tajilo njeno OBRAZOVANJE i POREKLO?

Malo ko zna zapravo kakvo je njeno obrazovanje, ali i prošlosti.

Objavljeno:

Voditeljka Lea Kiš se našla u žiži javnosti kada je nedavno prokomentarisala koleginice koje su prvo bile u rijalitiju pa onda postale voditeljke. Lea je na brutalan način objasnila zašto ne želi da ih stavljaju i isti koš sa njom i ostalim voditeljima.

- Izgubio se kriterijum u našem poslu. One su postojale i ranije, pa su dobijale na kašičicu tu pažnju. Znalo se šta se može, a šta ne može. Nemojte mi reći da neko može da ode u rijaliti i da posle dve godine kaže meni ‘zdravo koleginice’ jer je dobila emisiju, a jedino što je uradila u životu je spavala sam deset muškaraca i na taj način dobila zvanje televizijskog voditelja - rekla je Lea za Novu i dodala.

- To je sramotno za našu profesiju, onda imate tabloide koji to podrže i vi posle dve godine pomislite da je moguće da neko bez znanja dobije priliku da nešto predstavlja na ekranu, bilo koja televizija, sa nacionalnom frekvencijom, privatnom – nije bitno bitno je da smo mi sami učinili to da naša profesija više ne postoji i da je televizijski novinar profesija koju može da radi svako - ispričala je Lea Kiš.

Ne želi da se poredi sa voditeljkama iz rijalitija
Ne želi da se poredi sa voditeljkama iz rijalitijafoto: ATA IMAGES

Malo ko zna zapravo kakvo je njeno obrazovanje, ali i prošlosti. Espreso je došao do informacija o njenom životu koje malo ko zna.

Voditeljka Lea Kiš je rođena 29.03.1967. godine u Beču i to u porodici koja je jako imućna porodica advokata.

PRAVO PREZIME

Malo ko zna da su oni menjali i prezime. Starojevrejska porodica iz koje je potekla Lea imala je prezime Klajn, da bi mađarizacijom Austrougarske države ono prešlo u Kiš. Danas je ona Lea Kiš.

Menjali prezime
Menjali prezimefoto: © ATA Images

OBRAZOVANJE

Ono što uvek oduševljava u vezi voditeljke je njeno obrazovanje. U Beogradu je upisala Akademiju lepih umetnosti, a smer koji je odabrala jeste menadžment u novinarstvu.

Kasnije se usavršava i postaje magistar komunikologije i doktor nauka iz oblasti medija i kulture, a doktorirala je na FDU. Bravo, Lea!

1 / 6 Foto: Marija Mladjen/ATAImages

KARIJERA

Na malim ekranima je od svoje 18 godine, a sa 24 godine je postala urednik informativne emsiije na Tv Politika. Kasnije prelazi na RTS. Ona je bila deo RTS-a 15 godina, a onda je punih 14 godina svoju emisiju emitovala na TV Pink.

Udata je i ima ćerku koja je krenula njenim stopama.

Bonus video:

01:42

MORAMO DA ISPOŠTUJEMO GLEDAOCE Voditeljka u teretani pokazala izvajanu figuru: Kada čujete šta jede, PAŠĆETE U NESVEST!

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.