LEA KIŠ NIJE SRPKINJA: Njeno poreklo će vas skroz RASPAMETITI, objavljena PRAVA ISTINA
Lea Kiš, Foto: DRAGAN KADIĆ

iscurilo

LEA KIŠ NIJE SRPKINJA: Njeno poreklo će vas skroz RASPAMETITI, objavljena PRAVA ISTINA

U Beogradu Lea upisuje Akademiju lepih umetnosti, a smer koji je odabrala jeste menadžment u novinarstvu

Objavljeno:

Lea Kiš je rođena 29.03.1967. godine u Beču. Porodica iz koje je Lea potekla jeste imućna porodica advokata, ali i ljubitelja sporta. Starojevrejska porodica iz koje je potekla Lea imala je prezime Klajn, da bi mađarizacijom Austrougarske države ono prešlo u Kiš.

Zbog prirode posla kojim su se bavili njen pradeda, deda i otac, ali i zbog ljubavi prema sportu, a pre svega prema fudbalu, Lea je takođe bila prinuđena da se često seli. Tako je svoju srednju turističku školu završila u Pančevu, iako ju je život pre toga odveo i u Kuvajt, Kipar, Libiju, Tunis i Irak.

U Beogradu Lea upisuje Akademiju lepih umetnosti, a smer koji je odabrala jeste menadžment u novinarstvu. Kasnije se usavršava i postaje magistar komunikologije i doktor nauka iz oblasti medija i kulture, a doktorirala je na FDU (Fakultet Dramskih Umetnosti).

Svoju karijeru voditelja, Lea je započela sa samo 15 godina, kada se pojavljuje na radio Pančevu, da bi već sa 18 godina počela da radi na Televiziji Beograd kao najavljivač. Još tada je znala da je novinarstvo poziv njenog života, uprkos tome što je upisala Višu teološku školu i studirala Bogoslovski fakultet.

Lea Kiš, Sara Mia Jokić
foto: ATA images

Ipak, jednom prilikom, Lea je izjavila da ništa iz svog života ne bi menjala, te da se ne kaje ni zbog jedne svoje odluke i postupka koji je učinila, jer ju je svaki korak u životu naučio mnogo toga i napravio od nje kvalitetnu ženu i majku.

Nakon toga, slede brojne emisije u kojima je Lea imala priliku da se istakne, i pokaže Srbiji, ali i svetu, svoj neprikosnoveni talenat. To su najpre bile emisije „Da pitamo zajedno“, „Leto na Adi“, „U snu san“, „Nedeljno popodne“ i „Jutarnji program“. 1991. godine Lea Kiš je prešla na TV Politika, gde je postavljena za urednika emisije Dan, da bi se 1993. godine vratila na Treći kanal RTS gde je bila urednik emisija „Ljudi“ i „Posle podne“.

Lea Kiš
foto: DRAGAN KADIĆ

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso / Sve o poznatima)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.