PRAVO POREKLO ACE SOFRONIJEVIĆA SADA JE PRED VAMA: Ovi podaci FRAPIRAĆE celu SRBIJU
Aca Sofronijević, Foto: Kurir TV

njegova priča

PRAVO POREKLO ACE SOFRONIJEVIĆA SADA JE PRED VAMA: Ovi podaci FRAPIRAĆE celu SRBIJU

Jedan je od najboljih muzičara na našim prostorima

Objavljeno:

Aleksandar Sofronijević srpski je harmonikaš i prvi čovek čuvenog orkestra „Aleksandar Sofronijević“. Jedan je od najpoznatijih muzičara mlade generacije u Srbiji.

Završio je Muzičku akademiju u Kragujevcu.

Njegov orkestar je neizostavana pratnja na koncertima i nastupima najpoznatijih zvezda iz Srbije kao što su Lepa Brena, Saša Matić, Aca Lukas, Marija Šerifović, Aca Pejović, Tozovac, Lepa Lukić, Snežana Đurišić, i mnogi drugi. Svirao je i sa pevačem Šabanom Šaulićem.

Rođen je 19. novembra 1983. godine u Kraljevu, gde je i odrastao. Sa roditeljima i mlađom sestrom Aleksandrom živeo je u gradu. Tokom jedne posete porodici na selu video je staru harmoniku.

Tada je imao četiri godine. Ovaj instrument bio mu je vrlo zanimljiv i nije želeo da ode kući bez njega. Roditelji su mu objašnjavali da to ne može poneti sa sobom, ali dečak se rasplakao i molio roditelje i porodicu. Tako je dobio svoju prvu harmoniku.

Pokušao je da svira, a potom rasklapao i sastavljao delove harmonike. U njegovoj porodici se niko nije profesionalno bavio muzikom. Majka mu je bila talentovana, ali na svom talentu nije radila. Njegovi roditelji su obožavali da gledaju muzičke emisije sa tradicionalnim izvornim srpskim pesmama. Sa njima je ovu muziku zavoleo i Aleksandar.

Kada su roditelji uvideli da njihov sin Aleksandar zaista voli harmoniku i ne odustaje od te ideje da svira ovaj instrument, odlučili su da mu obezbede privatne časove harmonike. Aleksandar je bio veoma posvećen i odgovoran prema sviranju. To mu je bilo važnije i preče od igre sa drugarima.

Njegov otac bio je veoma strog i od Aleksandra je tražio da opravda poverenje roditelja koji su sav novac koji su teško stekli ulagali u njegovo muzičko obrazovanje.

U osnovnoj školi je nastavio sa sviranjem harmonike, a na odmorima u školi često je svirao svojim drugarima iz razreda, uvek kada bi mu harmonika bila pri ruci. Kasnije je pričao da nema tremu na nastupima upravo zahvaljujući tome što je uvek želio da drugima pokaže šta zna i ume na harmonici.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Biografija.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.