DA LI PREPOZNAJETE MUŠKARCA SA SLIKE? HARAO je domaćom ESTRADOM, a ŽENE su LUDOVALE za njim
Pevač, Foto: prentscreen/instagram/estradni.arhiv

životna priča

DA LI PREPOZNAJETE MUŠKARCA SA SLIKE? HARAO je domaćom ESTRADOM, a ŽENE su LUDOVALE za njim

Ima višedecenijsku karijeru

Objavljeno:

Prvu singl ploču objavio je 1975. godine. Na njoj su bile pesme „Od mene je ljubav jača“ i „Srećna s njime živiš“.

Debitantski album je snimio 1981. godine. Na njemu su bile numere „Hoću mesto u tvom srcu“, „I meni i tebi srcu ljubav treba“, „Zašto me drugoj ženi dade“ i druge.

Ipak, veliku popularnost je stekao albumima „Živela ljubav“, „Ne diraj čoveka za stolom“ i „Ne može nam niko ništa“ koji su prodani u milionskim tiražima. Ukupno je objavio 23 studijska albuma i prodao više od 15 miliona nosača zvuka.

Održao je brojne koncerte u Srbiji i regionu, a njegovi nastupi u inostranstvu su uvek dobro posećeni. Zbog toga ga smatraju jednim od najtraženijih pevača među srpskom i bosanskohercegovačkom dijasporom.

Mitar Mirić je rođen 1957. godine u Bogutovom Selu, malom mestu nedaleko od opštine Ugljevik, na severoistoku Bosne i Hercegovine. Osnovnu i srednju školu je završio u Ugljeviku. Počeo je da peva u kulturno umetničkom društvu. Zanat je „pekao“ pevajući u kafanama.

Osim po hitovima koje je iz godine u godinu nizao, prepoznatljiv je i po interesantnom imidžu koji je menjao od početka karijere do danas. Njegovoj publici, ali i medijima zanimljive su faze tokom devedesetih godina kada se za naslovnice albuma slikao u kožnim prslucima na golo telo, te trakama za kosu neobičnih dezena. Kako god, Mitar Mirić je oduvek plenio pažnju slušalaca, ali i televizijskih gledalaca.

S obzirom na popularnost, česta je meta tabloida. Mnogo se pisalo o njegovom odnosu sa suprugom.

Tokom 2017. godine pojavio se u jednoj od epizoda serije „Sinđelići“ koja se emituje na programu televizije „Prva“. Mitar je glumio vozača kamiona, koji saputnike zabavlja pevajući svoje pesme. Pratioci na društvenoj mreži „Fejsbuk“ („Facebook“) pohvalili su njegove glumačke sposobnosti. Na zvaničnom „Ju Tjub“ kanalu Mitar Mirić ima više od 60 000 pretplatnika, dok njegove profile na društvenim mrežama prati oko 45 000 ljudi.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Biografija.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.