NEKO JE VELIKI VERNIK, NEKO ATEISTA, ALI VASKRS SVI SLAVE: Koje poznate ličnosti FARBAJU JAJA zbog PRATILACA?
Foto: © ATA Images, Privatna arhiva

milica opasnica

NEKO JE VELIKI VERNIK, NEKO ATEISTA, ALI VASKRS SVI SLAVE: Koje poznate ličnosti FARBAJU JAJA zbog PRATILACA?

Da li ste veći vernik ako imate više ofarbanih jaja za praznik?

Objavljeno: 10:41h

Kako se bliži najveći hrišćanski praznik, uvek se nameće nedoumica – da li se kaže Vaskrs ili Uskrs. Meni je pop rekao da se kaže Vaskrs iako mi je Uskrs uvek lakše da izgovorim. Budući da poštujem svog popa, kao i njegovu reč, danas ćemo pisati o VASKRSU.

Možemo primetiti da sve više poznatih ličnosti u Srbiji za ovaj praznik od svog doma pravi pravi mali raj, pogotovo kada treba da se slikaju za neku naslovnicu. Pitanje koje se nameće je da li je to pomodarstvo, nekakav fenomen prihvaćen od većine ili je hrišćanski čin?

Svaki POŠTENI SRBIN zna da za Vaskrs kuća mora biti čista, ukrašena, puna đakonija, a ja se pitam gde je mera? Da li moramo i od ovog praznika da pravimo vašar i takmičimo se koliko ko ima ofarbanih jaja, kakva je kome prasetina i zašto jedna kuća ima boljeg uskršanjeg zeca u korpici?

Da li moramo i od ovog praznika da pravimo vašar i takmičimo se koliko ko ima ofarbanih jaja?
Da li moramo i od ovog praznika da pravimo vašar i takmičimo se koliko ko ima ofarbanih jaja?foto: RINA

Sa mamom sam sedela pre neki dan i pila kaficu, dogovarale se šta ćemo sa spremamo za Vaskrs, a u jednom trenutku smo se setile naše komšinice koja je tokom cele godine zadužena za spletkarenja, ogovaranja, varanja i tako to, dok je za Božić i Vaskrs velika vernica.

Ona komentariše i zašto neko ne posti, zašto je ofarbao jaja samo u jednoj boji, kao i zašto nije došao u crkvu na liturgiju... Da, velika vernica dva puta godišnje.

VELIKA VERNICA

Neko ko po meni za svaki praznik savršeno dekoriše svoju kuću jeste Seka Aleksić koja je poznata po tome i da je veliki vernik, pa tako izuzetno poštuje i sve običaje. Ja ne znam baš sve običaje, ali znam da joj kuća blista za vreme praznika. Svake godine Seka smisli nešto novo te njen dom izgleda kao iz snova. Tu su veliki zečevi, pastelna jaja, korpice, slama, kristali, nekada peruške, a nekada saten, a sto pun đalkonija.

Seka oduševljava naciju
Seka oduševljava nacijufoto: Printskrin/Instagram/seka_aleksic

Prošle godine je i glumica Lidija Vukićević oduševila svoje pratioce uskršnjom dekoracijom, a često za njen dom kažu da je kao iz časopisa. Po ikonama možemo da vidimo da Lidija nije ovo uradila zbog pratioca, već jer veruje u Boga i ovo iskreno želi. Nadamo se samo da se trudi da svakog dana bude dobar čovek, baš kao što vera i propoveda...

ATEISTI PROSLAVLJAJU VASKRS

Iako često u javnosti ističe da je ateista, popularna pevačica Jelena Karleuša kaže i da proslavlja praznike zbog ćerki Atine i Nike. Proslavlja Božić, ali i Vasrkrs, a često možemo da vidimo da su vernici ljuti na nju zbog toga. Kako ATEISTA da proslavlja PRAVOSLAVNI PRAZNIK? Ono što je još zanimljivo je i da se Karleuša za vreme praznika uvek pojavljuje i na NASLOVNIM STRANAMA mnogih magazina, a često je znala i da pozira golišava što je dodatno iznerviralo svakog poštenog Srbina. Šta vi mislite, da li je to korišćenje praznika za promociju?

Svakako, bravo za mamu koja svojim ćerkama ispunjava sve želje, iako nisu po njenim "verovanjima".

Torta Jelene Karleuše za Vasrkrs
Torta Jelene Karleuše za Vasrkrsfoto: Instagram/karleusastar

Karleuša je čak imala i veoma provokativno fotografisanje, koje je izazvalo buru u javnosti, budući da je na sebi imala samo veš. Ona je u svom dvorištu pozirala sa velikom maskom simboličnog uskršnjeg zeca na glavi - simbolično za Vaskrs...

Karleuša je čak imala i veoma provokativno fotografisanje za Vaskrs
Karleuša je čak imala i veoma provokativno fotografisanje za Vaskrsfoto: Antonio Ahel/ATAImages

BEZ PRETERIVANJA

Imamo i one poznate koji ne žele da preteraju u svojim dekoracijama za ovaj veliki praznik, te poziraju kraj skronih korpica sa jajima, ili samo čestitaju praznik. Baš u skladu sa tim da hrišćani ne treba da se razbacuju, već da žive umereno. Poštujem i to, kao i bahaćenje, sve dok je iskreno i iz srca, a ne zbog pratilaca na Instagramu.

Bonus video:

00:45

ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU SA GOCOM TRŽAN: Snimila je poruku Milanu Rabrenoviću (21) koji ima autizam

(Espreso/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.