UNUK ČUVENOG BATE ŽIVOJINOVIĆA ZOVE SE ISTO KAO GLUMAC: Ponos je PORODICE i pravi je FRAJER (FOTO)
Bata Živojinović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

krv nije voda

UNUK ČUVENOG BATE ŽIVOJINOVIĆA ZOVE SE ISTO KAO GLUMAC: Ponos je PORODICE i pravi je FRAJER (FOTO)

Studira na Sorboni.

Objavljeno:

Unuk Bate Živojinovića njegov je imenjak, te se poput ove glumačke legende zove Velimir i živi u Parizu, gde studira na Sorboni.

Mladi Velimir se posvetio studijama nauke i inženjerstva, ali su isto tako mnogi mislili da će krenuti dedinim stopama.

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni. Kreće od septembra, bože zdravlje. Svi mu želimo sreću - rekao je tada Miljko Živojinović, Batin sin, za "Kurir".

Podsetimo, Velimir Bata Živojinović, napustio nas je pre sedam godina, a njegov naslednik Milojko je tada ispričao kako je glasio njegov poslednji razgovor sa ocem.

- Poslednji put sam se čuo s tatom dva dana pre nego što je preminuo. Ćerka Dina mi je rekla da mu se stanje drastično pogoršalo i otišla je kod njega u bolnicu. Uključili smo kamere na telefonima i dugo, dugo razgovarali i gledali se. Svi smo znali da se opraštamo i kanula je i poneka suza - pričao je Miljko, pa nastavio u istom tonu:

- U jednom trenutku sam mu pustio pesmu Olivera Dragojevića "Moj galebe" i zajedno smo je otpevali od početka do kraja. Tu pesmu smo pevali celog života na zajedničkim putovanjima i porodičnim slavljima. Neverovatan duh ga nije napustio do poslednje sekunde. Kao da nam je ostavio u amanet smisao za humor i nepokolebljivi optimizam.

Poslednji susret čuvenog glumca sa sinom bilo je 2012. godine, kada ga je posetio u Parizu, neposredno pre nego što je doživeo moždani udar, koji ga je kasnije sprečavao u odlascima na dalja putovanja.

- Otac je tada došao na nekoliko dana jer poslednjih godina nije voleo mnogo da odsustvuje iz Beograda i Koraćice. Dane smo provodili u dugim razgovorima o deci, unucima, pravili smo planove, nadali smo se da ćemo se uskoro videti u Beogradu. Nisam ni mogao ni da pretpostavim da je to bio naš poslednji susret... Poslednja slika koju pamtim je sa aerodroma "Šarl de Gol", kako mi nasmejan maše dok prolazi carinsku kontrolu.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.