NIKAD VIĐENA FOTKA SA VENČANJA BATE ŽIVOJINOVIĆA I NJEGOVE VOLJENE LULE: Nju je VOLEO do kraja ŽIVOTA
Bata Živojinović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

uspomene

NIKAD VIĐENA FOTKA SA VENČANJA BATE ŽIVOJINOVIĆA I NJEGOVE VOLJENE LULE: Nju je VOLEO do kraja ŽIVOTA

Glumac je do kraja svog života bio u braku sa suprugom Lulom.

Objavljeno:

Bata Živojinović i Julijana Lula Živojinović venčali su se na praznik Velika Gospojina 28. avgusta davne1960. godina, a unuka slavnog glumca sada je na svom Instagramu objavila njihovu nikad viđenu fotografiju sa venčanja.

Miljko Živojinović, sin Bate Živojinovića, je otkrio da se legendarni glumac nikada nije venčao u crkvi sa Lulom, ali jeste sa svojom koleginicom Goricom Popović.

- Bili su venčani samo u opštini jer im crkveni brak nije bio toliko važan. Kasnije su razmišljali da ipak obave venčanje u crkvi na proleće 2016. godine, ali ih je u tome sprečila Batina bolest, a zatim i smrt... - izjavio je Miljko.

Lula i Bata Živojinović na venčanju
Lula i Bata Živojinović na venčanjufoto: prentscreen/instagram/ dzivoj

Živojinović je u svojim intervjuima često isticao da mu je Lula velika podrška.

- To što jesam - dugujem njoj! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude - da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani... I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - izjavio je svojevremeno Bata, a ove njegove reči su zabeležene u knjizi "Bata - još ovaj put".

Lula je jednom prilikom priznala da se na samom početku zaljubila.

- Prvi moj konkretan potez je bio kad sam je pozvao da čekamo Novu godinu zajedno. I ona, tako, čeka sama kod kuće, spremna, u novom kompletu koji je kupila... A ja se ne pojavim. Zaspala je - u suzama. Kada su joj se roditelji vratili sa dočeka, našli su je, tako, na stolici, uplakanu, pitajući je: "Pa, gde je taj dečko?" Jadna devojka nije znala šta da odgovori - rekao je svojevremeno Bata i dodao;

Velimir Bata Živojinović
Velimir Bata Živojinovićfoto: prentscreen/youtube/RTS Zabava

- Imali smo neki naš zvižduk. Ja, kao da se ništa nije desilo, zazviždućem i najslađe što umem kažem: "Gde si?" Ona čak, i ne mnogo ljuta, pita: "Jesi li ti normalan, zašto nisi došao?" A ja kažem: "Pa ne znam, nisam to shvatio ozbiljno..." - naveo je slavni glumac, a onda se prisetio jednog novogodišnjeg dočeka:

- Odlučim ponovo da je pozovem na doček. Ali ovaj put se nije dala. Otišla je sa svojim društvom na DIF, a ja sam izvisio. Dolazio sam pet puta da joj zvonim na vrata te noći. Ujutru pošaljem jednog druga, zvali smo ga Đura Nos, po nju. Sedeo sam, već pijan, u "Mlavi", postavio sam Ciganku da igra kraj mene na bubnjari. Rekao sam Đuri da joj poruči da ću, ako ne dođe, ja lično doći po nju. Došla je, i te Nove godine započeli smo zabavljanje koje je preraslo u ozbiljnu vezu - rekao je Bata.

Bonus video:

10:33

Espreso intervju: Sofija Una

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.