SREĆU JE PRONAŠAO SA 23 GODINE MLAĐOM ŽENOM: Isplivali detalji iz života Voje Brajovića
Voja Brajović, Foto: Marina Lopičić

detalji uzbudljivog života

SREĆU JE PRONAŠAO SA 23 GODINE MLAĐOM ŽENOM: Isplivali detalji iz života Voje Brajovića

Najveću pažnju javnosti privlači njegov brak sa 23 godine mlađom koleginicom Milicom sa kojom ima sina.

Objavljeno:

Vojislav Voja Brajović je jedan od najpoznatijih, najtalentovanijih i najšarmantnijih srpskih glumaca. Jedan je od glavnih protagonista serije "Povratak otpisanih" u kojem je tumačio lik Tihog, ali kako je počeo njegov životni put.

Rođen je u Beogradu, 11. maja 1949. godine. Iako su mu oba roditelja bili u partizanima tokom drugog svetskog rata, ipak nakon rata su zbog političke nepodobnosti postali državni neprijatelji, pa se cela porodica seli u Valjevo, piše Biografija.org.

Voja je tamo završio i osnovnu i srednju školu. Svoje prve umetničke korake iskusio je u glumačkom (amaterskom) društvu „Abrašević“, sa kojima je, nakon velikog uspeha na takmičenju na Hvaru, pobrao komplimente celog žirija i dobio motivaciju za svoj dalji glumački rad. Voja je istinsku slavu doživeo glumeći ulogu Tihog u „Otpisanima“ i ta uloga ga i dan danas, na neki način, obeležava.

Za Tihim su ludele sve devojke, a Voja je, uz Gagu Nikolića, bio jedan od najlepših glumaca jugoslovenske kinematografije.

Završio je „Fakultet dramskih umetnosti“. Još jednom, status pravog zavodnika, potvrdio je ulogom profesora matematike u seriji „Bolji život“.

Voja je već 47 godina stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u kome je odigrao veliki broj uloga.

Što se tiče njegovog privatnog života, poznato je da Voja iza sebe ima jedan propali brak, sa bivšom suprugom Ljiljanom i iz tog braka ima sina Vukotu i ćerku Iskru.

Vukota se bavi produkcijom, scenarijom i glumom, a veoma je poznat i u manekenskim krugovima, budući da važi za jednog od najpopularnijih modela u Srbiji.

Ćerka Iskra Brajović, krenula je očevim stopama i postala glumica. Bila je udata za arhitektu Sinišu Babića i dobila ćerku Ines. Voja nije krio oduševljenje i ponos što je „nagrađen“ još jednom, najbitnijom ulogom – ulogom dede. Iskra se razvela nakon dve godine braka.

Nakon što se razveo od prve supruge, sreću je pronašao u drugom braku, sa 23 godina mlađom glumicom Milicom Mihajlović, sa kojom ima sina Relju. U intervjuu za jedan domaći magazin, pričao je pre svega o njegovom odnosu sa suprugom Milicom i o sveopštoj situaciji i problemima sa kojima se susreću glumci.

Ističe kako je sa njim teško živeti i iz tog razloga Milicu smatra pravim herojem, svojim osloncem i bezrezervnom podrškom. Najveći komplimenti koje joj je uputio su bili da je ona jedno normalno, čestito i pošteno biće.

Milica je, takođe, uspešna glumica, a poznato je i da je ćerka našeg čuvenog pisca Dragoslava Mihajlovića ("Kad su cvetale tikve").

Milica Mihajlović
Milica Mihajlovićfoto: Damir Dervišagić

Iako je prvo želeo da studira likovnu akademiju, na kraju je izbor, ipak, pao na glumu i tvrdi da ga taj zanos i dan danas drži.

Svoj poziv smatra večnim, pa kaže da umetnici nikada ne mogu otići u penziju. Iako je jako brzo došao do vrha popularnosti, samokontrola i strah su ga sprečili i pomogli mu da ne izgubi kompas i da uvek ostane priseban.

Izuzetno strepi za budućnost svih glumaca u zemlji, a ta strepnja je još veća zbog njegovo dvoje dece, Vukote i Iskre, koje nije uspeo da odgovori od ovog poziva.

Što se tiče najmlađeg sina Relje, uprkos svim obavezama, zajedno sa suprugom Milicom, trudi se da mu obezbedi normalno detinjstvo.

Bonus video:

00:25

Espreso čestitke: Vera Matović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.