MALO KO ZNA DA JE BAŠ ON OTAC MILICE MIHJALOVIĆ: Svi GA ZNATE, nećete moći da POVERUJETE u TO
Milica Mihajlović, Foto: Printscreen/Youtube

BIOGRAFIJA

MALO KO ZNA DA JE BAŠ ON OTAC MILICE MIHJALOVIĆ: Svi GA ZNATE, nećete moći da POVERUJETE u TO

Milica Mihajlović je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi profesora Predraga Bajčetić

Objavljeno: 17:45h

Milica Mihajlović je srpska glumica, koja se proslavila filmom „Kaži zašto me ostavi“. Tad je briljirala, a posle toga smo svi zavoleli njen šarm. Udata je za glumca Voju Brajovića, s kojim ima sina Relju.

Milica Mihajlović je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi profesora Predraga Bajčetića. Međutim, dve godine pre nego što je diplomirala, Milica je odigrala glavnu ulogu u kultnom filmu Olega Novkovića „Kaži zašto me ostavi“.

1 / 3 Foto: printscreen

Tokom karijere, koja je duga više od 20 godina, Milica je zabeležila 30 TV i filmskih uloga, a domaća publika je najviše pamti po ulozi u TV seriji „Vojna akademija“, pisao je ranije Blic.

Glumom se bavi od 1989. godine. Ostvarila je uloge u dvadesetak filmova i serija, a najpoznatije uloge ostvarila je u seriji Vojna akademija u ulozi kuvarice Šeki, filmu Mrtav ’ladan gde tumači ulogu majke male devojčice, inače narkomanku, i u seriji Otvorena vrata kao Anka Crnotravka.

Voja Brajović
foto: Zorana Jevtić

Za romane „Petrijin venac“ i „Čizmaši“, dobio je NIN-ove nagrade 1975. odnosno 1983 godine, a iskustva sa Golog otoka, na koji je poslat kao 20-godišnjak, Mihajlović je opisao u delima „Goli otok“.

Voja Brajović
foto: Damir Dervišagić

Srpski pisac Dragoslav Mihajlović( 87) na srpsku književnu scenu stupio je romanom „Kada su cvetale tikve“ 1968. godine, koji je izazvao značajnu reakciju tadašnjeg socijalističkog režima. Danas su „Tikve“ deo obavezne lektire za srednju školu, a neposredno nakon objavljivanja, tadašnji predsednik SFRJ, Josip Broz Tito, lično je zabranio da se odigra planirana predstava po motivima Mihajlovićeve proze.

Miličin otac je Dragoslav Mihailović, jedan od najplodnijih živih srpskih pisaca, čija je knjiga „Kad su cvetale tikve“ uvrštena u lektiru.

Dragoslav Mihajlović živi u Beogradu i ima sina Branislava, koj je slikar i ćerku Milicu, koja je poznata srpska glumica.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.