POREKLO INDIRE RADIĆ ĆE MNOGE IZNENADITI: Sve se desilo 1995. u Bosni, a otac njenog deteta je MISTERIJA
Foto: Printscreen

ZNATE LI KO JE?

POREKLO INDIRE RADIĆ ĆE MNOGE IZNENADITI: Sve se desilo 1995. u Bosni, a otac njenog deteta je MISTERIJA

Manje je poznat podatak da je pevačica završila srednju medicinsku, a da je svoju karijeru započela u bolnici u Zagrebu.

Objavljeno:

Pevačicu već izvesno vreme ne gledamo često u javnim pojavljivanjima.

Naime, ona je odlučila da se povuče sa estrade, a samim tim i da svoju privatnost zadrži za sebe.

Ona ima sina Severina kog je dobila 1995. kada je imala 25 godina sa muškarcem čiji identitet nikada nije otkrila javnosti.

Njena teška priča vezana je upravo za njega. Naime, ona se nedugo nakon što je rodila sina sa suprugom preselila iz Bosne u Beograd, gde je otpočela svoju karijeru, ali je on kad je Severin imao četiri godine odlučio da se vrati u Bosnu.

Indira Radić
foto: Printscreen Instagram

Kako se pevačica sa tim nije složila, njen bivši suprug je bez pitanja sa sobom odveo njihovog sina.

Nakon toga usledilo je suđenje u Bosni i Hercegovini i u Srbiji, posle koga je sin vraćen pevačici, a ona je tek nedavno progovorila o ovom teškom periodu kad je bila razdvojena od svog deteta.

– Moj život, pogotovo u tom periodu, bio je pun trnja, izazova, iskušenja, suza, tuge, bola. Išla sam i borila se kao moreplovac. Da sam bila slabić i kukavica, ne bih opstala. Moj bivši je sam uzeo dete, tad sam htela da umrem. Kada je završeno suđenje i u Bosni i u Srbiji, sin je pripao meni. Kod mene je i dan-danas. Te stvari su iza mene, ne bih volela da se prisećam- rekla je ona svojevremeno u jednom intervjuu.

1 / 12 Foto: Dragan Kadić

Reč je o Indiri Radić.

Ali i nakon razvoda od njegovog oca, Indira je uspela da se ponovo zaljubi.

Naime, Indirino srce je osvojio njen kolega, tadašnji menadžer i kompozitor koji joj je napisao najveće hitove.

Goran Ratković Rale godinama je bio u emotivnoj vezi sa Indirom, a kada je došlo do kraha ljubavi, prekinula se i saradnja, nakon čega se pevačica i povukla sa javne scene.

Goran Ratković Rale
foto: Dragana Udovičić

Manje je poznat podatak da je pevačica završila srednju medicinsku, a da je svoju karijeru započela u bolnici u Zagrebu.

Indirina majka Rosa je bila domaćica, a otac Živko funkcioner Saveza komunista Bosne i Hercegovine. Bio je fasciniran politikom koju je vodila indijska premijerka Indira Gandi po kojoj je pevačica dobila ime koje u prevodu znači cvet cvetova. Roditelji su primetili Indirin talenat za muziku pa su je vodili na razna takmičenja. 1976. godine je na veselju otpevala numeru Kemala Maloviča „Neverice moja, vrati mi se“, a 1985. godine je proglašena za prvi glas Doboja. Osnovnu školu je završila u selu Stanari koje je od njene kuće bilo udaljeno 5 km. Pošto nije imala veliki izbor, odlučila se da upiše medicinsku školu, opšti smer, koja se nalazila u Doboju.

Indira Radić
foto: Damir Dervišagić

Indira je počela da bira pesme sa pop zvukom pa se smatra začetnicom pop-folk žanra. Prestala je da snima novokomponovanu muziku i tako je 2003. godine nastao album „Zmaj“ koji ju je učinio najtiražnijom pevačicom u zemlji. Kritičari su imali pozitivne komentare vezano za novi pravac koji je predstavljao trijumf nad folkom koji je postao popularan devedesetih.

Pored naslovne pesme koja se posebno izdvojila, publika je dobro prihvatila i ostalih devet, a njihovi nazivi su: „Moj živote dal’ si živ“, „Vatromet“, „Tetovaža“, „Svejedno je“, „Nisam sumnjala“, Bio si mi drag“, „Tika-tak“, „Zašto tako naopako“, „Pedeset godina“.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.