OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZBOG KOG SU DEJAN I SAŠA MATIĆ IZGUBILI VID: Godinama se ŠUŠKALO, a ovo je ISTINA!
Foto: Dragan Kadić

šok

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZBOG KOG SU DEJAN I SAŠA MATIĆ IZGUBILI VID: Godinama se ŠUŠKALO, a ovo je ISTINA!

Kako je i sam Dejan jednom prilikom rekao, nečija greška je bila, ali nikada se nije raspitivao o tome čija.

Objavljeno:

Pevači Saša i Dejan Matić danas su veoma popularni, a gotovo svaka pesma koju oni naprave postane hit.

Svima je dobro poznato to da su njih dvojica blizanci, kao i to da su slepi. Međutim, mnogi ne znaju to da su oni, zapravo, rođeni sa izvanrednim vidom.

Naime, braća Matić rođena su 1978. godine u Bihaću i to u šestom mesecu. Zbog toga su neko vreme morali da provedu u inkubatorima, a kako porodilište u Bihaću nije bilo dovoljno dobro opremljeno, premešteni su u Zagreb.

Ipak, posle samo par dana došlo je do komplikacija i oba dečaka su oslepela. Nije poznato šta se tačno dogodilo, ali se spominjalo to da je u pitanju bila greška medicinske sestre, koja je dovela do trajnog slepila beba.

Kako je i sam Dejan jednom prilikom rekao, nečija greška je bila, ali nikada se nije raspitivao o tome čija.

Dejan Matić, Saša Matić
foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković

– To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je rođenje pre vremena. A, da je bila nepažnja, bila je – ispričao je on za pomenuti medij.

Iako im je sudbina oduzela vid, podarila im je neverovatan talenat za muziku, ali i vedar duh. Njih dvojica su veoma uspešni u svom poslu, a danas imaju i svoje porodice sa kojima uživaju u ljubavi i pažnji.

Pričalo se i o tome da Saša ima mogućnost da povrati vid, ali da zbog Dejana ne želi da se operiše. Međutim, on je to demantovao.

– Ma ne, to je bezveze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve ekperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi. Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma! Dve najgore teme, one koje najmanje volim su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom. Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svetu. Da li sam se ja lečio i kod koga sam se lečio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: ‘U kom pravcu idete?’, a on je rekao: ‘Koga to zanima osim mene? – izjavio je Saša za Srpski Telegraf.

1 / 7 Foto: Dragan Kadić

Nikada nisu smatrali da zbog svog nedostatka treba da imaju poseban tretman, niti su sebe doživljavali drugačije od drugih. Kroz život koračaju uzdignute glave i jedan drugom su oduvek bili najveća podrška.

Da nemaju komplekse i da ne smatraju sebe nikakvim žrtvama, dovoljno govori i to što se često šale na sopstveni račun.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.