EVO KOLIKO JE SUPRUGA ŠABANA ŠAULICA ZARADILA NAKON NJEGOVE SMRTI: Otkriveni su podaci!
Foto: Damir Dervišagić

sada se zna

EVO KOLIKO JE SUPRUGA ŠABANA ŠAULICA ZARADILA NAKON NJEGOVE SMRTI: Otkriveni su podaci!

Goca je prijavila da je njena firma imala troškove od 44.480 evra, kao i da je državi platila porez u iznosu od 1.500 evra

Objavljeno:

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 2019. godine, iako nije među živima već tri godine, njegova porodica ubira prihode zahvaljujući njenogovom liku i delu, prenose domaći mediji.

Prema ovom telu, ukupan prihod firme "Luna mjuzik", koja je u vlasništvu supruge pokojnog Šabana Gordane Goce Šaulić u 2021. godini iznosio je čak 55.530 evra. To je suma koju je Šaulićeva udovica naplatila na ime autorskih prava za pokojnog kralja narodne muzike, piše "Kurir".

Goca je prijavila da je njena firma imala troškove od 44.480 evra, kao i da je državi platila porez u iznosu od 1.500 evra, pa je njoj na kraju ostala neto zarada od 9.530 evra, prenosi gorepomenuti portal.

Inače, ako se analizira poslovanje firme u vlasništvu Šaulićeve, zaključuje se da je ona imala znatno bolje prihode nego ranijih godina. Tako je ona, na primer, tokom 2020. prijavila ukupan prihod od 37.220 evra. Nakon plaćenih troškova poslovanja (koji su iznosili 28.800 evra) i poreza od 846 evra, njoj je na kraju preostala zarada od 7.570 evra, piše pomenuti portal.

1 / 12 Foto: Kurir/A.Panić

To znači da Šaban svojom muzikom, iako već tri godine nije živ, s vremenom zarađuje sve više. Poređenja radi, Šaulići su u 2021. zaradili 1.960 evra više nego u 2020.

Podsetimo, kada je 2019. godine Šaban izgubio život, samo u danu kada je tragično nastradali pevač sahranjen na Novom groblju čak osam Šabanovih pesama na Jutjubu pregledano je više od dva miliona puta, što je predstavljalo skok od skoro 80 procenata u odnosu na vreme kada je kralj narodne muzike bio živ, piše "Kurir".

Najveći skok po slušanosti zabeležila je pesma "Ne plači, dušo", uz koju se porodica Šaulić oprostila od Šabana u Aleji zaslužnih građana. Ona je ranije imala 143.000 pregleda, a na dan sahrane je osvanula sa blizu pola miliona slušanja. Numere poput "Danima te čekam", "Tebe da zaboravim", "Šadrvani" i "Sine, sine" takođe su dobile više na slušanosti, odnosno u proseku je to oko 100.000 pregleda za samo jedan dan.

Šaulićevi vanvremenski hitovi "Dođi da ostarimo zajedno", "Meni je sreća s tobom obećana" i mnogi drugi takođe su zabeležili rast popularnosti kod Jutjub publike. Ovakvi slučajevi su inače uobičajeni kada neka muzička zvezda izgubi život, ali se dosad nisu dešavali ovakvi drastični skokovi popularnosti, kao što je to bio slučaj sa Šabanom, piše pomenuti portal.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za
02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media