KADA SI U SRODSTVU SA SVETSKI POZNATOM KREATORKOM: Iznenadićete se ko je u porodičnom stablu glumice Ive Ilinčić!
Foto: Instagram/Printscreen

glumica podelila fotografiju!

KADA SI U SRODSTVU SA SVETSKI POZNATOM KREATORKOM: Iznenadićete se ko je u porodičnom stablu glumice Ive Ilinčić!

Umetnost kao porodična crta!

Objavljeno:

Mlada glumica Iva Ilinčić, koja je široj javnost poznata po ulogama u domaćim televizijskim serijama "Žigosani u reketu", u kojoj tumači like Teodore Todorović i "Kamiondžije", u kojoj glumi Silvanu, angažovana je i brojnim pozorišnim predstavama koje igra u Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212 i Zvezdara teatru u predstavama: "Kad su cvetale tikve", "Ljubav, ljubav, ljubav", "Osama-Kasaba u Njujorku", "Kišne kapi na vrelom kamenju" i druge. Mlada glumica je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića, a osim glume bavi se poezijom i recitovanjem. Ona je nedavnom objavom na svom Instagram profilu iznenadila svoje pratioce otkrivši da je u krvnom srodstvu sa svetski poznatom kreatorkom Roksandom Ilinčić, kada je objavila porodični portret koji je opisala rečima porodično okupljanje.

Roksanda Ilinčić je srpska poznata modna dizajnerka koja živi i radi u Londonu više od dve decenije, u koji se preselila nakon završenih studija arhitekture i dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti 1999. godine u Beogradu. Od malena kada je kao devojčica putovala svetom sa svojim roditeljima, obilazeći različita mesta, sa majkom koja je bila kolekcionar Iv Sen Lorena, jednom prilikom gledajući sa majkom baletsku predstavu, zaljubila se u kostim, nakon čega je znala da želi da bude dizajnerka. Nakon završenih osnovnih studija upisala je master na prestižnom modnom koledžu Sent Martins na kojem je završila master 2002. godine, da bi nedugo nakon toga, tačnije 2005. godine, pokrenula svoj modni brend ROKSANDA, predstavljajući ga na Londonskoj nedelji mode. Od tada njena profesionalna karijera kreće uzlaznom putanjom, kreirajući i stvarajući elegantne komade večernjih haljina, da bi kasnije proširila svoju lepezu odevnih komada i na kupaće kostime, ručne torbe, kao i dečije haljine. Njene modele odlikuju jake boje, luksuzni materijali i čiste linije elegantnog kroja, koristeći samo prirodne materijale, najčešće svilu.

Poznata dizajnerka svake godine dizajnira po četiri kolekcije, a nakon elegantnih haljina, torbi i kupaćih kostima, a nakon rođenja ćerke Efimije, osnovala je i dečiju liniju "Blosom". Pre više od osam godina, tačnije u junu 2014. godine, u Londonu je otvorena prva prodavnica Roksandine modne kuće ROKSANDA, dok se danas njene kreacije prodaju u preko 40 zemalja širom sveta. Ona je dizajnirala haljine koje su ponele neke od najpoznatijih dama koje svojim stilom postavljaju modne trendove, a neke od njih su: Kejt Midlton, Mišel Obama, Lejdi Gaga, Šarliz Teron, Ejmi Adams, Kira Najtli, Emili Blant, Kejt Hadson, Gvinet Paltrou, Kejt Blančet, En Hatavej i mnoge druge.

1 / 6 Foto: instagram/printscreen

Bonus video:

02:09

IVA ILINČIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE SVEDOČENJA: Ja sam dobro, sasvim dobro! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.