ISPLIVALA ISTINA O ŽENI ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Srbija ništa od OVOGA NIJE ZNALA, sada će vam SVE BITI JASNO!
Foto: Stefan Stojanović, Youtube

da li je moguće?

ISPLIVALA ISTINA O ŽENI ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Srbija ništa od OVOGA NIJE ZNALA, sada će vam SVE BITI JASNO!

Na kraju konferencije, Olivera je podelila dirljivu anegdotu o tome kako ju je majka naučila da "pomera planine"

Objavljeno: 12:56h

Olivera Balašević je nedavno dospela u središte interesovanja javnosti zbog objave romana "Planeta dvorište", kojim je dokazala da, pored brojnih drugih talenata, poseduje i onaj koji je potreban za vešto igranje rečima, po kom je njen suprug Đorđe prepoznatljiv.

Na stranicama spomenute knjige, Olivera je otkrila da je, kao beba, sa majkom i bratom "stanovala" nekoliko dana na klupi ispred novosadske Gradske kuće.

- Kada su me uputili u Maticu srpsku kako bih dobila dozvolu za štampu bila sam tako ponosna. Predala sam tekst i izašla sa mislima: "Bože, sada su svi pod istim krovom, sa mnogo značajnijim piscima, odnosno njihovim junacima. Tamo je moja teta-Anuška, čika-Kači, Đusika i Ivica, a najpre moja mama i brat." Pre svega zbog one klupe, koje se ne sećam, ali su mi o njoj pričali - izjavila je na promociji Balaševićeva, kako prenosi "Hello".

- Mislim da bi mama bila ponosna da je mogla da vidi tu bebu iz njenog naručja koja je savladala onih nekoliko stepenika na ulazu u Gradsku kuću, a onda i nešto više njih do ove sale, gde uživam u toploj atmosferi i dobrodošlici. Bila bi presrećna što su mi pružili priliku da ispričam nešto o našem životu - dodala je spisateljica koja je svojevremeno bila jugoslovenska reprezentativka u gimnastici i nesuđena učesnica "Olimpijskih igara" u Moskvi 1980. godine.

Na kraju konferencije, Olivera je podelila dirljivu anegdotu o tome kako ju je majka naučila da "pomera planine", aludirajući na planinu od uglja koju su zajedno "pomerile" ispred kuće jednog sugrađanina ne bi li zaradile nešto novca.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

- Tog dana savladala sam jednu od najvrednijih lekcija - kako najteže životne izazove pretvarati u igru. Ovo je knjiga o mojoj majci, kojoj sam neizmerno zahvalna što me je naučila da pobeđujem. Ne posvećujem je onoj hrabroj, ponosnoj, tvrdoglavoj i požrtvovanoj ženi, već grubo ošišanoj devojčici na stepeniku teretnog vagona prispelog 1946. na stanicu "Zrenjanin", gologlavoj Crvenkapi pred špalirom vukova prerušenih u putnike na peronu - vaspitačice, vršnjake i sve ostale. Jer, ona je i Simona i Petra. I Jovana i Jelena. Ona je ja - zaključila je Olivera, navodeći imena svojih ćerki i unuka.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za
02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media