IVANA MIHIĆ ZAVRŠILA U MANASTIRU! Iznenadila svojim postupcima zbog JEDNE BOLNE TRAGEDIJE!
Ivana Mihić, Foto: Vladimir Šporčić

humanost na delu

IVANA MIHIĆ ZAVRŠILA U MANASTIRU! Iznenadila svojim postupcima zbog JEDNE BOLNE TRAGEDIJE!

Glumica Ivana Mihić godinama je sa roditeljima Verom Čukić i dramskim piscem i scenaristom Goradanom Mihićem posećivala manastir Rajinovac, a onda je sasvim spontano postala njegov volonter.

Objavljeno: 13:04h
  • 113

Ivana redovno posećuje manastirsko zdanje, te pomaže oko popravki, renoviranja i svakodnevnih životnih potreba.

- Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju . Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne.

Ivana Mihić
foto: Dragana Udovičić

- Arhimandrit Serafim, kao starešina manastira, svakodnevno pored svojih duhovnih aktivnosti lično obavlja i sve fizičke poslove, zidarske, majstorske i prema manastiru se ophodi kao pravi domaćin. Tako sam ga zaticala na traktoru ili za kosilicom. Trudim se koliko mogu da pomognem takvom čoveku koji je i izutetno obrazovan, završio je bogosloviju i govori ruski i engleski.

Ivanin otac Gordan Mihić mir je pronašao u porti manastira Rajinovac, što je bila njegova poslednja želja.

- Moj otac živi kroz mene, svoje dete i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama - istakla je Ivana Mihić za magazin "Gloria".

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media