RAZARAJUĆA ISTINA O GLUMICI MIRI BANJAC: Nažalost nije u stanju...
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

otkriveno

RAZARAJUĆA ISTINA O GLUMICI MIRI BANJAC: Nažalost nije u stanju...

Čujem kada joj sin govori da se smiri jer bi da uradi neke stvari koje fizički nije u stanju. - istakla je njena komšinica.

Objavljeno:

Stan u samom centru Novog Sada, opremljen starinskim nameštajem, skupocenim umetninama i uspomenama na Zorana Radmilovića i Miku Antića je dom Mire Banjac. Glumica se svojevremeno u grad u kom je u mladosti živela iz Beograda preselila sa sinom Branislavom Jovanovićem, koji je teško podneo seldibu iz prestonice, navodno jer je u njoj već imao uređen profesionalni angažman.

Želivši da ponovo oseti vojvođanski Mira je insistirala na preseljenju, a nekretninu je uredila po uzoru na onu koju je imala u Beogradu.

1 / 6 Foto: youtube/printscreen

Stilski nameštaj u mahagoni boji krasi Mirinu trpezariju i dnevni boravak, dok sa zidova vise umetnička dela koja je ranijih godina oštrim okom birala.

Težak život je imala Mira, otac ju je napustio u ranom detinjstvu, i sama se razvela te joj je osećaj porodice uvek falio, neizmerno joj je drago stoga bilo kada je naslednik odlučio da nastavi život sa njom, brine o njoj i na kraju krajeva preseljenjem u Novi Sad udovolji njenoj želji da užurbani život zameni daleko usporenijim tempom.

Dom Mire Banjac smešten je na odličnoj lokaciji odakle ona može da prošeta do pozorišta, galerija, ali i do pijace na kojoj je rado prodavci dočekuju. I dalje je i profesionalno vrlo aktivna, te priznaje da joj nije problem da odvoji sat vremena vožnje kako bi došla do Beograda učestvovala u projektima i prisustvovala premijerama. Mira je omiljena među glumicama stare garde, a svi načulje uši kada prepričava svoje dogodovštine sa Zoranom Radmilovićem i Mikom Antićem koji su joj bili česti gosti.

Podsetimo, u mirnom kraju Novog Sada živi Mira Banjac sa sinom, a komšije kažu da se uvek hvale ko im je u susedstvu.

- Iako će ove godine napuniti 93 godine, Mira Banjac ima energiju deteta. Uvek kada je vidite, koliko god da se teško kreće, njene oči igraju od radosti. Ona je kao nestašno dete, čujem kada joj sin govori da se smiri jer bi da uradi neke stvari koje fizički nije u stanju. Uvek je fina, javi se i popriča sa nama iako nismo njen nivo - kaže komšinica Ljilja.

U obližnjoj prodavnici kažu da joj sin uglavnom kupuje namirnice ili žena koja im ponekad pomaže oko sređivanja kuće.

- Retko Mira svrati, nikada sama. Zato napravi spisak sinu, dolazi nekada i žena koja im pomaže u kući. Znam tačno kada se za nju kupuje, ona obavezno tražiti cigarete i voće. I kada su joj doktori savetovali da prestane da puši, rekla je da neće - kroz osmeh prodavačica prepričava priču koju je čula od komšija.

Mira Banjac
foto: Ana Paunković

Bonus video:

00:15

Mira Banjac se pridružila ekipi serije Igra sudbine

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.