MUŽ ROKSANDE BABIĆ JE OPASAN FRAJER,ŽENE STOJE U REDU NA PREGLED:Poznati VASKULARNI HIRURG koji se čuvao u tajnosti
Roksanda Babić, Foto: Printscreen/ Instagram/ negujmosrbski

detalji

MUŽ ROKSANDE BABIĆ JE OPASAN FRAJER,ŽENE STOJE U REDU NA PREGLED:Poznati VASKULARNI HIRURG koji se čuvao u tajnosti

Roksanda Babić govori o ravnoteži između porodice, posla i slobodnog vremena, otkriva šta je potrebno za skladan brak u ovim izazovnim vremenima i čemu sa suprugom uči svoje sinove

Objavljeno: 14:09h

Roksanda Babić u svet medija ušla je kao brucoš Fakulteta političkih nauka. U njenoj biografiji nizala su se dragocena iskustva rada u poznatim televizijskim kućama poput TV "Politike", RTS, B92, da bi danas bila zadovoljna svojim angažmanom na "Prvoj" . Prezenter je jutarnjih vesti, reporter koji je često u živim uključenjima u programu, a vodi i emisiju o poljoprivredi "Plodovi".

1 / 3 Foto: printscreen

- Mislim da sam dovoljno uposlena i podjednako volim sve tri poslovne obaveze. Volim kombinaciju studija i terena. Naše vesti imaju veliku gledanost i trudimo se da pomeramo granice kako u sadržaju, tako i u vizuelnom identitetu i grafici - pričala je za "Story" jedno od zaštitnih lica TV "Prva" koja u srećnom braku s doktorom Srđanom Babićem ima dvojicu sinova.

Bili ste prilično aktivni na društvenim mrežama od početka pandemije, najviše zbog brojnih saznanja od supruga koji je cenjeni doktor. Koliko vam vremena u toku dana ostaje da pričate o vašim poslovima?

Moje kolege i ja, koje smo radile sve vreme pandemije, želeli da skrenemo pažnju gledaocima na važnost prevencije, poštovanje mera, sve opasnosti koje virus Covid-19 nosi. I kao što smo u redakciji i na terenu bili s maskama i rukavicama, tako smo se slikali i davali primer. Suprug mi je pomagao da shvatim kakav je put virusa. Šta može da uradi organizmu, a takođe mi je pomagao i oko kontakata sa svojim kolegama koji su stručnjaci za tu oblast. Imala sam priliku da radim intervjue s najvećim stručnjacima koji učestvuju u borbi s virusom i da budem na licu mesta.

Koliko imaju sada godina vaši sinovi Filip i Dušan, u kojoj su fazi, šta ih zanima?

- Filip je drugi razred, Dušan predškolac i zanimaju ih lego kocke, video-igrice, borilački sportovi, društvo u parkiću, ali i knjige. Vole da čitaju i da im se čita. Imaju mnogo energije i nekad ih je teško pratiti. Trudimo se da ih uposlimo, ali i pratimo interesovanja. Filip voli školu i jedva je čekao da opet sedne u klupe s drugarima.

Čemu suprug i vi učite decu? Kojim vrednostima?

- Učimo ih pre svega da budu čestiti ljudi, da imaju radne navike, da znaju da je za svaki uspeh neophodan ogroman trud i da ništa ne pada sa neba. Bave se sportom, uče jezike i ulažemo u njihovo obrazovanje. Važno nam je da budu samostalni i da steknu samopouzdanje. Trudimo se da im budemo primer koliko možemo.

Da li ste suprug i vi strogi i u kojoj meri?

- Oko svega se dogovaramo, kod nas nema dobrog i lošeg policajca. Pred decom imamo jedinstven stav, a onda u četiri oka razgovaramo o eventualnim neslaganjima. Strogi smo u smislu da tražimo red i lepo vaspitanje, ali smo otvoreni za sve njihove želje i zahteve. U našem slučaju, tata ipak ima veći autoritet.

Koliko je teško a koliko lako, ako imate pravu osobu kraj sebe, održati brak srećnim u današnjim uslovima brzog i stresnog života kada morate da balansirate na nekoliko polja?

- Za brak je neophodna velika ljubav i da nađete osobu koja je za vas prava, pored koje ste srećni. A na odnosu se radi, jer se i on menja u skladu sa okolnostima. Brz je tempo, mnogo je obaveza i nervoze, a u kući treba da vladaju sklad i zdrava atmosfera. Ako se sve radi s mnogo ljubavi, mora da da rezultat.

Naša poznata voditeljka godinama voli istog čoveka. Njenog supruga nikad ne viđamo u javnosti, a sa njim ima dva sina na koje su oboje veoma ponosni.

Ona je nedavno otkrila da li je brinula o mužu u jeku pandemije korona virusa u našoj zemlji.

- Naravno da sam brinula o suprugovom zdravlju. Iako njegova bolnica nije bila u kovid sistemu, sve vreme je obavljala hitne intervencije, pa je, naravno, postojala mogućnost zaražavanja. Ali pošto su koristili sve mere zaštite, na svu sreću, do toga nije došlo - rekla je ona tada, a jednom prilikom je rekla oko čega se uvek konsultuje sa dragim.

- Medicinske teme me veoma zanimaju i svaki put kad imam prilike, volim da ih radim. Mislim da sam stekla dobru osnovu da mogu da razumem problematiku. Srđana pitam za savet svaki put kad imam intervju sa nekim od lekara, razjasni mi terminologiju i procese u organizmu. Te teme su svakodnevica u našoj kući, brojni članovi porodice i društva su lekari, pa sam s vremenom ušla u temu - kazala je Roksanda za "Blic".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.