MERLINKINO TELO JE PRONAĐENO U PODMAKLOJ FAZI RASPADANJA: Svirepo ubistvo potreslo je zemlju, NIKO NIJE ODGOVARAO!
Foto: Youtube/printscreen

TRAGEDIJA!

MERLINKINO TELO JE PRONAĐENO U PODMAKLOJ FAZI RASPADANJA: Svirepo ubistvo potreslo je zemlju, NIKO NIJE ODGOVARAO!

U februaru 1978. godine izbacili su ga iz kuće. Tada je počeo da se bavi prostitucijom da bi, u 31. godini života, odlučio da se potpuno transformiše. I Merlinka je rođena.

Objavljeno: 15:04h

Uvek u tesnim minićima, na visokim štiklama i sa upadljivim nakitom u ulici Gavrila Principa kod Zelenog venca bila je njeno carstvo, a mušterije svi koji su mogli i želeli da plate.

A bilo je, pričalo se, tu i fine gospode. Ovo je priča o Vjeranu Miladinoviću Merlinki, prvom javno deklarisanom transvestitu u Jugoslaviji.

– Da sam živela običnim životom, nikome ne bih bila interesantna – rekla je jednom prilikom Merlinka.

Vjeran Miladinović rođen je 14. oktobra 1958. godine u Zagrebu. Majka Tereza je zbog trudnoće izbačena iz škole i jedno vreme je živela u Maksimirskom parku da bi potom bila smeštena u Dom “Vladimir Nazor“ za nezbrinutu decu i mlađe punoletne osobe.

merlinka
foto: Print Screen Youtube

Šest meseci posle rođenja, Vjeran je ostao da živi u domu, bez majke. Posle nešto više od tri godine, otac ga je odveo da živi kod babe u selo Bresničić, kod Prokuplja, da bi ga, pred polazak u školu 1965. godine, preuzeo kod sebe u Prokuplje gde je živeo sa novom porodicom.

Sa očevom porodicom Vjeran se posle srednje škole preselio u Beograd i bio je to trenutak koji mu je zauvek promenio život. U glavnom gradu Jugoslavije pronašao je sebi slične i nije mnogo prošlo a počeo je da se šminka i oblači uske farmerke.

U februaru 1978. godine izbacili su ga iz kuće. Tada je počeo da se bavi prostitucijom da bi, u 31. godini života, odlučio da se potpuno transformiše. I Merlinka je rođena.

Prostitucijom se bavio većinom u ulici Gavrila Principa blizu pijace Zeleni venac. Postao je poznat po specifičnom stilu, kratkim i uskim suknjama, naglašenom nakitu i visokim potpeticama.

Merlinka
foto: Youtube/printscreen

Merlinka je bila dobro poznata u kraju i većini ljudi bila je simpatična. Urbana legenda kaže da je slavni reditelj Želimir Žilnik bio očaran njenim talentom, te joj je dao uloge u dva svoja filma – “Beograde, dobro jutro” i “Lijepe žene prolaze kroz grad” da bi 1995. odigrao i glavnu ulogu u sada kultnom ostvarenju “Dupe od mramora”.

Ovo joj je donelo priličnu slavu i u tom periodu Merlinka je napisala i svoju autobiografiju – “Terezin sin”. Vjeran je uskoro objavio i da je Merlinka “otišla u penziju”.

Vjeran je nakon toga drastično promenio način života. Živeo na Kalemegdanu, u zgradi Narodne opservatorije, a potom Beogradskog planetarijuma čiji je bio nastojnik. Oni koji ga se sećaju o njemu govore sa simpatijama.

Vjeran Miladinović Merlinka ubijen je 22. marta 2003. godine u ulici Grge Andrijanovića u Krnjači. Najpre je zadavljen, a zatim je zadobio snažne udarce zidarskim čekićem. Njegovo telo je pronađeno mesec dana nakon smrti u poodmakloj fazi raspadanja.

Merlinka
foto: Printscreen/Youtube/MerlinkaFest

Za ubistvo prvog deklarisanog travestita Jugoslavije bio je optužen Faik Ramadani, dok je tada maloletni Bejtul Raćipi optužen da je pomagao Ramadaniju posle ubistva. Obojica su u maju 2004. oslobođena optužbi usled nedostatka dokaza.

Za ubistvo Vjerana Miladinovića Merlinke do sada niko nije odgovarao. Filmski festival u Beogradu koji od 2009. godine promoviše filmove o LGBT populaciji nosi ime Merlinka. Na desetogodišnjicu od ubistva, na uglu ulica Gavrila Principa i Zagrebačke postavljena je ploča sa nazivom “Ulica Merlinkina”.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.