NOVI RAT NA ESTRADI! MILICA PAVLOVIĆ BI MOGLA DA TUŽI ANU NIKOLIĆ ZBOG OVOGA: Procureo SNIMAK!
Milica Pavlović i Ana Nikolić, Foto: Nemanja Nikolić/Printscreen

provereno

NOVI RAT NA ESTRADI! MILICA PAVLOVIĆ BI MOGLA DA TUŽI ANU NIKOLIĆ ZBOG OVOGA: Procureo SNIMAK!

Pevačica je izgleda shvatila da je numera hit tek kad ju je snimila njena koleginica, pa je odlučila da je prisvoji

Objavljeno:

Poslednjih dana društvene mreže su se usijale zbog nove verzije pesme "Provereno", koja je jedan od vodećih hitova sa novog albuma Milice Pavlović.

1 / 8 Foto: Emilija Jovanović

Naime, u javnost je isplivala demo verzija koju je otpevala Ana Nikolić.

Kako čitav skandal izaziva veliku pažnu poslednjih dana, evo kako je izbio još jedan estradni rat zbog pesme.

Dobro obavešten izvor iz estradnih krugova otkrio je zbog čega su se Milica i Ana posvadale.

Sporna numera već nešto više od šest meseci nalazi se u rukama Milice koja ju je od tekstopisca Dragana Brajovića Braje i kompozitora Dejana Kostića uredno kupila. Odlučila je da je snimi i uvrsti na album "Posesivna bivša", a pesma je postala "lead" hit ovog projekta.

Tri nedelje kasnije, kada je pesma postala slušana i zapažena, u jednoj televizijskoj emisiji emitovana je demo verzija koju je otpevala Ana, a koja, kako izvor tvrdi, ovu pesmu od autora nikada nije kupila niti kaparisala. Jednom ju je, dalje navodi, otpevala u studiju da bi naposletku odlučila da ne želi da je kupi i na tome je ostalo.

Sagovornik dalje kaže da ne zna kako se i zašto u javnosti pojavio ovaj demo snimak, ali je siguran da autori nisu zaslužni za to, niti bi im to išlo u prilog. Naprotiv, ovo što se dešava podložno je tužbi, pa bi tako i oni, ali i Milica, koja je otkupila fonogram za ovu pesmu, mogla da tuži onog ko je pustio u etar drugu verziju njene pesme na koju polaže sva prava.

Ana je za to vreme, kako smo se uverili, počela da šeruje “Provereno” na svom Instagram profilu kao da je njena.

Milica Pavlović
foto: Promo

Izvor 24sedam dodaje da je tim Pavlovićeve u čudu zbog dešavanja sa pesmom, ali kako pevačica nije želela da komentariše slučaj.

Dragan Brajović Braja, je stao na stranu Milice i potvrdio saznanja.

- Pesma pripada onome ko je snimio. Nikad niko sigurno nije snimio nešto neovlašćeno i neplaćeno. To je jedna veštačka priča koja se pravi, ali hvala im svakako na besplatnoj reklami za našu pesmu.

Što se tiče komentara da je Milica "preotela" ili "ukrala" Ani spornu pesmu, Braja kaže:

- Ne može pesma da se preotme ili ukrade. Može samo da se snimi, a pošto je nije snimila Ana, ne vidim uopšte poentu priče. Ovaj demo snimak nastao je u studiju Dejana Kostića i to je normalna stvar. Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno, što se kaže - priča tekstopisac i objašnjava kako teku probe pesama izvođača pre nego što je kupe.

1 / 9 Foto: Promo

- Dešava se da neku pesmu proba više pevača, neko je prepozna, neko ne. Milica je prepoznala. Ana je nije kupila niti je kaparisala.

Brajovića je upitan i da li ima nameru da tuži odgovorne za objavljivanje snimka koji se uveliko, bez ovlašćenja i prava autora šeruje.

- Nisam razmišljao o tužbi. Nisam kontaktirao ni Anu, nemam ništa s njom. Za mene je sve to samo besplatna reklama. Jedino mi je žao Milice koja sve to ponekad previše shvata lično, ona ne voli ovakav vid reklame, a ako mene pitate, ne smeta mi takva reklama. Priča je besmislena.

Ana Nikolić
foto: Instagram printscreen

Dragan je potom obrazložio šta misli kako je isplivao ovaj demo snimak u javnost.

- Praktikuje se da pevač najpre pesmu čuje u nekom neutralnom izvođenju, uglavnom Dejan otpeva demo. Ali mi insistiramo da pravi demo, koji će stvarno dalje preslušavati pevači, otpeva neki pevač, odnosno onaj koji treba i da je snimi. Tako da se to desilo i sad i to nije jedini primer. Ana je otpevala svoju verziju, da vidi gde je šta je i to nije finalni snimak. To je radni snimak koji služi pevaču da ga sluša i ispravi ili promeni neke detalje. Posle toga se radi finalni snimak, a sa Anom se nikada nije radio finalni. Ne znam kako je isplivao.

Na pitanje da li je Ana imala kod sebe svoju verziju, Braja kaže:

- Ona je imala kod sebe taj snimak, kao i što svaki pevač dobije neki radni snimak iz studija koji mu služi za preslušavanje. To je neka praksa.

Ana Nikolić je na ovu temu odgovorila da “nema komentar”.

Bonus video:

20:53

Milica Pavlović : Promocija albuma Posesivna

Bonus video:

02:05

MILICA PAVLOVIĆ PREŠLA U PLAVUŠE, PA REŠILA DA MENJA PROFESIJU? Progovorila o novim planovima: Biće SPEKTAKULARNO!

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.