KOREOGRAFIJA ZA EVROVIZIJU IMA DUBOKU PORUKU! Otkriveno šta znače Konstraktini pokreti ruku, SVE CILJANO SMIŠLJENO!
Foto: Stefan Stojanović

niste znali!

KOREOGRAFIJA ZA EVROVIZIJU IMA DUBOKU PORUKU! Otkriveno šta znače Konstraktini pokreti ruku, SVE CILJANO SMIŠLJENO!

I dok su se mnogi bavili tumačenjem stihova umetnice i ističući delove teksta na srpskom i latinskom jeziku, mnogima je promaklo prisustvo još jednog jezika u pesmi "In Corpore Sano"

Objavljeno:

Predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta sa numerom "In Corpore Sano", kako je već najavljeno, nastupa u drugom polufinalu, u četvrtak 12. maja, a za njen nastup vlada veliko interesovanje.

Harizmatična umetnica privlači veliku pažnju javnosti od kada je 5. marta pobedila na takmičenju "Pesma za Evroviziju '22" sa svojom pesmom.

1 / 8 Foto: Profimedia

Bivša pevačica beogradskih indi pop bendova "MistakeMistake" i "Zemlja Gruva" očekivala je da će na srpskom takmičenju za predstavnika na "Pesmi Evrovizije" dobiti samo malo reklame za svoj video pod nazivom "Triptih". Video-performans, sačinjen od tri pesme, preispituje socijalne norme kao što su ideal večne mladosti, tabu starenja, opsednutost lepotom i zdravljem, i lov na novac, moć i prestiž. Međutim, Konstraktine reči, ali i scenski nastup postali su viralni širom sveta, a ne zna se da li je više onih koji pevaju "Biti zdrava" ili ponavljaju pokrete scenskog nastupa.

I dok su se mnogi bavili tumačenjem stihova umetnice i ističući delove teksta na srpskom i latinskom jeziku, mnogima je promaklo prisustvo još jednog jezika u pesmi "In Corpore Sano".

Čuveni deo koreografije dok Konstrakta izgovara "Biti zdrava" je na znakovnom jeziku. Polukružno pokretanje podignutih šaka zapravo je aplauz na jeziku gluvonemih.

Bonus video:

05:54

Konstrakta BRUTALNO ISKRENA: Nemam više vremena da budem Ana, sad sam Konstrakta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.