VEČERAS POČINJE EVROVIZIJA! Evo koje zemlje nastupaju, a ove stvari MORATE ZNATI!
Evrovizija, Foto: Profimedia

opa

VEČERAS POČINJE EVROVIZIJA! Evo koje zemlje nastupaju, a ove stvari MORATE ZNATI!

Svi su uzbuđeni!

Objavljeno:

Pratili smo ih od raspisanih konkursa za pesme, nacionalnih izbora, priprema, turneja do proba. Iščekivanju je došao kraj! Evrovizija 2022. počinje večeras prvom polufinalnom večeri.

Konstrakta
foto: Profimedia

Predstavnici prvih 17 zemalja daće sve od sebe da na sceni velelepne torinske dvorane Palo Olimpiko osvoje simpatije gledalaca i tako osiguraju kartu za veliko finale koje nas očekuje u subotu. Mesta u finalu je, kao i uvek, samo deset.

Ko su učesnici?

Voljom ždreba održanog 25. januara, u prvom polufinalu gledaćemo 17 zemalja. Prvobitno je u ovom polufinalu trebalo da nastupi i predstavnik Rusije, ali zbog sankcija nametnutih toj zemlji, Rusija je izgubila pravo učestvovanja na Evrosongu. Tako ćemo u ovom polufinalu gledati sledeće zemlje: Albanija, Latvija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Jermenija.

1 / 3 Foto: © ATA Images

Ko glasa?

U prvom polufinalu glasaće žiri i publika iz 17 zemalja učesnica, te Francuske i Italije koje kao deo skupine prošlogodišnjih "top 5" imaju direktan plasman u finalu. Na sinoć završenoj generalnoj probi, glasao je stručni žiriji koji se sastoji od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja.

Njihovim glasovima dodaće se glasovi SMS i telefonskog glasanja gledalaca koje počinje po završetku poslednje izvedbe i trajaće deset minuta. Voditelji će nam potom pročitati imena deset najboljih, u nasumičnom redosledu, dok ćemo stvarne rezultate prvog polufinala saznati tek po završetku finala.

Kako gledati?

Prenos prve polufinalne večeri osiguran je na svim televizijama učesnika ovogodišnjeg Evrosonga. Šou koji počinje u 21 sat možete uživo pratiti na Prvom programu RTS-a uz tradicionalni komentar Duške Vučinić.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.