SEVERINA NAJSKUPLJA NA ESTRADI: Neće vam biti dobro od ove CIFRE!
Foto: Beta

šok!

SEVERINA NAJSKUPLJA NA ESTRADI: Neće vam biti dobro od ove CIFRE!

Na početku karijere nisu odveć birali, pevali bi i svirali jer su bili primorani.

Objavljeno: 21:59h

Uz prve prave hitove počeli su puniti dvorane, a publika njihove džepove. S vremenom su postali ‘tražena roba’, a skladno tome diktirali su cene svojih nastupa, koje su bile sve više. Zajedničko im je svima da nemaju neki ‘službeni’ cenovnik, gledaju jedni prema drugima i formiraju cene. No takvi su ipak retki, to su samo top izvođači s estrade koji su nekad zgrtali i milionske iznose na godinu. A uz pravu cenu moguće ih je angažovati gotovo za sve proslave.

Estradnjaci obožavaju okupljanja, za posebne prilike uglavnom su bolje plaćeni nego za ‘obične’ gaže… Kad jedan pevač čuje da drugi, njemu ravan, traži 100.000 kuna po svirci, odmah digne cenu na 125.000. I stvar je vlasnika klubova hoće li mu to platiti ili ne. Ako ima hit, sigurno plaćaju, pričao je menadžer Zoran Škugor 2019 godine za 24sata.hr.

Zahvaljujući njegovom ‘nosu’ za hit, njegovi nekadašnji puleni vrlo dobro žive. Tako su, pojašnjava Škugor, Nina Badrić može dopustiti faze stagnacije. Ali kad izbaci megahit ‘Rekao si’, cena njenog nastupa odmah ide gore od 30 do 50 posto. No malo je pevača, tek 20-ak, koji mogu lupati visoke cene.

nina badric
foto: Printscreen Instagram/badrich

– Neko nepoznat može imati hit, ali neće na prvoj pesmi toliko zaraditi. To bi morao biti hit u rangu ‘Tek je 12 sati’. Važan je kontinuitet, izbacivanje hita za hitom – kaže Škugor.

Dodaje da je u određivanju cena nastupa važan faktor šta pevač želi. Ako mu je, kaže, cilj zaraditi 200.000 eura godišnje, bira hoće li lupiti cenu pa zaraditi to u deset nastupa ili će pevati češće, ali po nižoj ceni. No uglavnom se pevači ravnaju jedan po drugom i razmišljaju: ‘Neće on biti skuplji od mene kad su moje pesme bolje’.

– Ovi koji imaju status zvezda radije pevaju jedanput ili dvaput mesečno, a ostalo vreme budu s porodicom. Ako požele zaraditi pola miliona evra, jasno da moraju pevati češće – kaže Škugor. No lukavi estradnjaci, koliko god velike zvezde bile, pevaće i za ‘mali’ novac ako procene da će im to koristiti na duge staze.

Severina
foto: Beta Miljenko Krepac

Primera radi, Severina će, rekao je izvor blizak pevačici, pevati i za 5000 eura negde u dijaspori, ako proceni da će joj poznanstvo i kontakt s vlasnikom kluba doneti nekoliko novih i skupljih gaža. Uobičajena cena nnjenog klupskog koncerta je 20.000 eura, no na proslavama zaradi i tri puta više.

Kad je bivšem partneru Milanu Popoviću pevala za rođendan, dobila je honorar od 370.000 kuna.

Legenda naše estrade Mišo Kovač ne nastupa u klubovima zbog zdravlja.

Nastupi počinju kasno, što mu više ne odgovara. Za koncert navodno traži do 150.000 kuna, a za proslave nešto manje.

Džiboni
foto: Foto Teodora Ćirić

Gibonni u klubovima ne voli nastupati, a cene njegovih nastupa navodno idu od 100.000 kuna za koncert i 185.000 za proslave. Ni 2Cellos ne vole klupsku svirku. Za koncert u Vinkovcima pre nekoliko godina tražili su 300.000 kuna. Tolika je cena i njihove svirke na proslavama.

Ni Toniju Cetinskom ne da se više u zadimljene klubove, pa se odlučio samo za velike koncerte. Navodno po nastupu traži od 90.000 do 150.000 kuna, a na eventu peva za trostruko više. Njegova cena za evente je od 210.000 do 370.000 kuna. Cetinski će pevati i na svadbi, ali neće odraditi ceo repertoar. Ne svira celu noć nego dođe kao gost iznenađenje i otpeva najviše četiri pesme. Za svaku uzme 15.000 kuna.

Toni Cetinski
foto: Nebojša Mandić

Instagram Kraljica svadbi svakako je Maja Šuput. Obogatila se na njima iako će za pir uzeti tek od 6000 do 8000 eura. Maja godinama unapred ima rasprodanu svaku subotu i često je govorila kako ne zna kad će se, s obzirom na rasprodane subote, udati.

Maja Šuput
foto: Instagram

Jelena Rozga za koncert traži 90.000 kuna, za event 74.000, a za klupsku svirku 55.000 kuna. Rozga i Severina samo od letnjih nastupa 2011. su zarađivale više od 1,100.000 kuna, a navodno se taj iznos nije drastično smanjio.

Jelena Rozga
foto: Instagram

Bonus video:

00:29

Severina proslavila 50. rođendan: Pogledajte ko sa srpske estrade je došao!

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.