NAMETALI SU SE MNOGI RAZLOZI A ISTINA JE BILA SAMO JEDNA: Razjašnjeno zašto Oliver nije hteo nastupati u Srbiji!
Foto: Printscreen/RTS1

njegove pesme i danas slušamo!

NAMETALI SU SE MNOGI RAZLOZI A ISTINA JE BILA SAMO JEDNA: Razjašnjeno zašto Oliver nije hteo nastupati u Srbiji!

Do smrti je imao samo jedan stav!

Objavljeno: 18:27h

Oliver Dragojević 2013. godine nastupao je u Sarajevu i Tuzli te je tom prilikom dao izjavu za jednu televiziju i otkrio zašto nikad nije hteo nastupati u Srbiji.

- Ne želim sam sebe prevariti. Postoji rečenica: "Nikad ne reci nikad", ali mi se čini da neke stvari koje sam si zacrtao u životu nisam nikad izneverio – rekao je tada Oliver.

Dve godine kasnije u intervjuu za "Ekskluzivu" malo je više otkrio o toj svojoj odluci.

1 / 8 Foto: Print Screen Youtube/ HAUSER

-Nemam nameru bilo šta talasati. To je moj stav i, kako sam i rekao, ostao sam dosledan sebi. Da nastupim u Srbiji, izdao bih svoje principe i stavove. Znam da moje kolege to rade samo zbog novca, a mene ni to ne zanima. Ostajem pri svome stavu, i ne vidim tu ništa neobično ili čudno. Dolazili su razni menadžeri, nudili sile novca, ne smem ni reći kolike su to cifre, ali sve sam odbio.

Imam princip. Nema to veze s politikom ili političarima. Imam svoj stav od početka raspada Jugoslavije i neću ga se odreći. Dolazi publika iz Srbije na moje koncerte u Hercegovinu, Sloveniju, bili su u Sarajevu pre nekoliko godina, dolaze u Hrvatsku. Srećem te ljude i ispričamo se, fotografišemo se. U Srbiji imam publiku, ali oni me mogu doći slušati bilo gde, tako da nema razloga za brigu – rekao je.

Sličnu stvar je ponovio je i još jednom prilikom kad je gostovao u emisiji "TV lica, kao sav normalni svet". Emisija je snimana u Splitu, a kad ga je urednica Tanja Peternek Aleksić upitala hoće li Beograd uvrstiti na listu gradova u kojima će nastupiti, Oliver joj je odgovorio: "Neće, neće. To smo završili. Zapravo, tu temu smo završili… Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne, ja sam mislio da je ta tema završena."

Dodao je i da svoje mišljenje neće promeniti. No, naglasio je tada srpskoj publici da su dobrodošli bili na svakom njegovom koncertu.

U splitskoj bolnici 29.07.2018 godine oko 5 časova ujutru preminuo je je Oliver Dragojević.

Velikan hrvatske muzičke scene napustio ovaj svet u 71. godini, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Tužnu vest medijima javila je Oliverova porodica.

Bonus video:

06:51

Espreso modna policija: Bojana Lazić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.