MIKI MANOJLOVIĆ JE OPČINIO POZNATU GLUMICU A ONDA SE DESILO NEŠTO NAJGORE: Celo telo još se sećalo proživljene boli
Foto: Damir Dervišagić

otkriveno

MIKI MANOJLOVIĆ JE OPČINIO POZNATU GLUMICU A ONDA SE DESILO NEŠTO NAJGORE: Celo telo još se sećalo proživljene boli

Previše divljenja nije dobro u dve discipline: glumi i ljubavi. Sve kontakte prekinuli smo pre 25 godina.

Objavljeno:

Posthumno objavljena biografija Mire Furlan Voli me više od svega na svetu mesecima ne prestaje da intrigira javnost. Proslavljena glumica do detalja je opisala čitav niz situacija iz privatnog života o kojima ranije nije govorila, a između ostalog dotakla se i svog odnosa sa kolegom koga pominje inicijalom M.

Priliku da svoju nekadašnju ljubav sretne posle mnogo godina godina dobila je zahvaljujući bosanskom reditelju Danisu Tanoviću, koji ju je pozvao da igra u filmu “Cirkus Columbia”. Iako nije navela imena onih sa kojima je snimala tom prilikom, poznavaoci “sedme umetnosti” znaju da je glavnu mušku ulogu igrao Miki Manojlović.

Mira Furlan
foto: Profimedia

“Postojao je još jedan uznemiravajući faktor: moj partner u filmu,” započela je Mira kazivanje o prošlosti. “Dok sam sedela u avionu leteći na taj susret s vremenskim razmakom od 25 godina, preplavila me je fizička uspomena na bol koji sam nekada osećala. S njom je došla duboka provala stare, nerešene duboke ljutnje. M. je jednostavno pobegao, uplašen – kako se sada čini – bujicom emocija koja je tekla iz mene, devojke koja je upravo izgubila majku, koja je deset godina živela kao da ne postoji sutra, bacajući se u veze sa zanosom, bez opreza, bez razmišljanja, depresivnom, suicidnom, strastvenom devojkom gladnom ljubavi u potrazi za čovekom svog života.”

“Kad gledam unazad, mogu da razumem okrutno odbijanje koje se dogodilo bez reči objašnjenja”, priznala je glumica za kojom je uzdisalo pola bivše Jugoslavije. “Ali moje celo telo još se sećalo proživljene boli. I osećaja potpune iscrplejnosti, često nakon toksičnih veza poput te: muškarci dolaze i odlaze, ništa ne daju, ali uzimaju od tebe sve. Ono što je stvar učinila još puno gorom bila je, danas shvatam, činjenica da sam mu se silno divila kao glumcu. Imao je snagu, inteligenciju, strast, izgled. Bio je savršen. Taj osećaj, osećaj dubokog divljenja, bio je koban za vezu. Previše divljenja nije dobro u dve discipline: glumi i ljubavi. Sve kontakte prekinuli smo pre 25 godina. On nikad nije pitao za mene svoje kolege, niti je ikad učinio ono uobičajeno, civilizovano: rekao nekome da me pozdravi. (Kako uvredljivo to može biti!) Bila sam povređena zbog toga. Naša kratka neuspešna veza bila je jedna stvar. Ali bilo smo i kolege. Morali smo da radimo zajedno. Bili smo deo jugoslovenske glumačke elite.”

1 / 5 Foto: Printscreen

Bonus video:

02:03

TUGA NA KOMEMORACIJI MIRI FURLAN U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: Miki Manojlović jedva priča, glas mu drhti od SUZA

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.