GOTOVO JE SA RADETOM ŠERBEDŽIJOM!
Rade Šerbedžija, Foto: Printscreen/Police department

OBJAVIO

GOTOVO JE SA RADETOM ŠERBEDŽIJOM!

Glumac i reditelj je na svojoj Fejsbuk stranici objavio pismo koja mu je 2017. godine poslala Mira Furlan.

Objavljeno:

Nakon što su pojedini mediji objavili odlomke iz autobiografije Mire Furlan (1955-2021), gde piše da je Šerbedžija kritikovao glumicu, oglasio se Rade.

Glumac i reditelj je na svojoj Fejsbuk stranici objavio pismo koja mu je 2017. godine poslala Mira Furlan.

"Dragi moji prijatelji.... Ovo što neki portali i novinari rade oko knjige Mire Furlan i moga spominjanja u njoj, je cirkus u kome ja ne želim učestvovati....

Odbio sam davati bilo kakve intervjue i javna objavljivanja po raznim televizijama i časopisima.

Odlučio sam da ono sto imam reći o svemu tome, napišem na svojoj stranici, a Vas bih zamolio da ne pišete nikakve komentare na ovu moju objavu. Hvala Vam. S mrtvima se ne polemiše. Njihova je posljednja replika i to treba poštovati. Ali živima, koji u ovome učestvuju, valja reći sledeće:

Mira Furlan igrala je Medeju cele četiri sezone na Brijunima, nakon zbivanja koja su u knjizi opisana onako kako su opisana.

Međutim, ovako kako živi objavljuju njen posthumni rukopis (koji je imao, po svedočenju izdavača, više od hiljadu stranica i ova, ovako redigirana verzija, nije od nje potpisana) trebalo bi da se ti autori i potpišu na svoje uredništvo.

Ja ne želim da dajem nikakve intervjue niti dodatna objašnjenja. Osećam se jedino obaveznim objaviti poslednje Mirino pismo koje mi je nakon našeg zadnjega druženja 2017. ostavila na porti kazališta Ivana pl. Zajca, odlazeći iz Rijeke. Činim to zato što sam uveren da to pismo svedoči kakvi su, na kraju krajeva, bili naši odnosi" naveo je Rade i objavio pismo.

"Rijeka 13. oktobra. 2017. godine

Dragi Rade,

Ne znaš, ne možeš znati i nećes nikad znati koliko si me obradovao svojim pisamcem, što kažu: kao da me sunce ogrejalo! Nikada nisam do kraja u sebi pristala da je ovakovo stanje potpune nekomunikacije između nas definitivno. I, iako je proslo 15 godina (PETNAEST!!), ja i dalje verujem “ da nije prekasno, da ne može biti prekasno i da ne sme biti prekasno “ (da citiram starog Bergmana). Bio si i ostao moj uzor i “ my hero “, od onih davnih dana kada sam iz Gimnazije trčala u I. T. D . da te gledam u “ Rosenkrantzu i Guldensternu “I da ti se divim, tebi, tvojoj snazi, oštrini, preciznosti, jasnoći i tvojoj harizmi. Bez obzira na sve, ostajem tvoj fan, tvoj poštovalac i tvoja stara koleginica, partnerica i prijatelj u nevolji. Tvoja Mira", navodi se u pismu koje je objavio Rade Šerbedžija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.