OKRENI MOJ BROJ JE NEIZOSTAVNA PESMA KAFANSKIH NOĆI: Sarađivao je sa Bosancem,evo gde je danas Ado Gegaj i šta radi
Foto: youtube/printscreen

zaboravljene zvezde

OKRENI MOJ BROJ JE NEIZOSTAVNA PESMA KAFANSKIH NOĆI: Sarađivao je sa Bosancem,evo gde je danas Ado Gegaj i šta radi

Petnaest godina redovno postim, hvala dragom Bogu, kaže pevač

Objavljeno: 09:30h

Ado Gegaj je bosanskohercegovački pevač. Ima sestru i brata koji se takođe bave muzikom. Hajrija Gegaj je pevačica, a Izet Gegaj kompozitor, aranžer i muzičar. Oženjen je i ima troje dece.

Svirao je u muzičkoj grupi sa bratom Izetom, sestrom Hajrijom i Jašarom Ahmedovskim. Grupu je osnovao Izet Gegaj, koji je svirao harmoniku, Ado gitaru, a Hajrija Gegaj i Jašar Ahmedovski su bili pevači. 1987. godine braća Gegaj počinju saradnju sa Draganom Stojkovićem Bosancem, muzičkim aranžerom. Prvu ploču snima za diskografsku kuću "Diskos" iz Aleksandrovca, a na kojoj se izdvajaju pesme: "Okreni moj broj", "Večeras me društvo zove" i "Čarobni krug". U saradnji sa Draganom Stojkovićem Bosancem 1988. godine snimio "Telefon zvoni", "Varao me jaran moj", "Tvoj me pogled ubi", "Ni korak dalje neću bez nje".

U nastavku karijere, 1989. godine prekida saradnju sa Draganom Stojkovićem i snima novu ploču pod nazivom "Ljubav za ljubav". Na ovom albumu se pojavljuje pesma "Ko vojniku ljubav krade". Pored nje tu su se našle i istoimena pesma "Ljubav za ljubav" i "Prete tvoji, prete moji". 1990. godine snimio je zadnji album u saradnji sa "Diskosom pod nazivom "Ti si deo mene", na kojem su bile pesme: "Ti si deo mene", "Dva jarana glave lude" i "Lepotica". 1994. snimio je album "Gde si bila" koji je uradio njegov brat Izet i Džavid Ljubovci. Udarna pesma na ovom albumu je "Hej, majko mati". 1995. godine snima novi album pod nazivom "Verovo' sam ti", sa pesmom "Bosna moja".

Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu 1998. godine, Ado snima novi CD "Ovo malo duše", sa kojeg pesma pod nazivom "Sličica" i pesme poput: "Na sve si me naučila", "Da si jad i nesreća" i druge. 2000. godine vraća se u Beograd gde snima album u saradnji sa Srki Boy-em. Na ovom albumu se izdvajaju pesme: "Nemojte mi suditi", "Pobjednik na kraju" i duet sa Hajrijom "Nerviraš me" u "Evro Sound" produkciji. Ponovo je zaživela pjesma "Okreni moj broj".

Ado Gegaj tom prilikom snima kompilaciju za izdavačku kuću "Gold", za koju i snima sledeći album pod nazivom "Nazovi zbog nas". Karijeru nastavlja 2005. godine sa koncertnim "LIVE CD-om" na kojem se nalaze sve njegove najuspešnije pesme koje su izvedene nakon jednog od njegovih nastupa u SAD-a. Naredni album "Dunjo moja" izdat je 2008. godine u produkciji MEGASOUND-a za Srbiju, čiji je vlasnik Mića Nikolić. Posljednji album snima sa Izetom Gegajem pod nazivom "Sad i ja znam". Ovaj album je takođe izdat za dve izdavačke kuće. U Bosni i Hercegovini izdavač je Valentino Records, a u Srbiji KCN Records.

Pevač je već duži vremenski period u medijskoj ilegali ali mikrofon nije okačio o klin redovno nastupa, a sada tokom ramazana je sveo na minimun. Pevač, koji već deset godina s porodicom živi u Austriji, tokom ovog posebnog meseca potpuno je posvećen sebi.

- Petnaest godina redovno postim, hvala dragom Bogu. Zadovoljan sam, zato što u ramazanu čovek vidi gde se nalazi, ko je, šta je. Jednostavno dođe mu nešto što mu pre nije dolazilo u glavu, vidi da smo ustvari mi ovde prolazni, da smo niko i ništa.

Kad čovek sve sabere, shvata da smo kao kap vode u moru. Tako je to osećam. Duševno sam zadovoljan - kaže Gegaj za portal "Avaza".

Dodaje da odlaze prijateljima na iftar, prate programe bh. TV kuća.

- Nikad lakše nisam postio - dodje Gegaj.

Poznati pevač čije su pesme još uvek neizostavni deo svake kafanske noći ovako danas izgleda

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.