OTKRIVENO NEŠTO JEZIVO: Naša FOLK PEVAČICA dva puta UMRLA, a onda se desilo ČUDO!
Hanka Paldum, Foto: Printscreen

AU

OTKRIVENO NEŠTO JEZIVO: Naša FOLK PEVAČICA dva puta UMRLA, a onda se desilo ČUDO!

Iako je njen suprug na pravi način vodio njenu karijeru, u privatnom životu im nisu cvetale ruže

Objavljeno:

Čuvena pevačica, Hanka Paldum, rođena je 28. aprila 1956. godine u porodici Muja i Pembe Paldum koji su pre Hanke dobili sina Mustafu, a potom pevačici podarili brata Smaila i sestre Razu i Rasemu.

1 / 3 Foto: Pritnscreen, Dado Đilas

Hankin mlađi brat Smail, koji je u pedesetoj godini preminuo od raka pluća, glavni je “krivac” za pevačicine muzičke početke jer joj je bio velika pomoć i podrška da uspe na tom putu.

Ipak, najlepše čari života legendarna pevačica spoznala je kraj tri godine starijeg supruga Muradifa sa kojim je u zajednici dobila ćerku Minelu i sina Mirzu, ali je njihovog brak pre trinaest godina ipak okončan.

Puštajući da se u njenim sećanjima prepliću divni, ali i oni mnogo manje prijatni događaji, pevačica evocira uspomene na najraniju mladost.

– Jednog dana je moj sada pokojni brat odlučio da me odvede u kulturno – umetničko društvo Budućnost, smatrajući da bih se ja tamo odlično uklopila. S obzirom na to da su mi roditelji bili veoma strogi i da nije bilo šanse da mi dozvole da odem na audiciju, uz bratovljevu pomoć iskrala sam se kroz prozor i otišla na petnaest minuta do mjesta na kome su se sastajali članovi tog društva. Kada me je tadašnji direktor Budućnosti Marjan Ravlić čuo kako pjevam, odmah je poželio da budem njihov član. Poznajući svog oca znala sam da je gotovo nemoguće da mi se ta želja ispuni, ali smo ga zahvaljujući gospodinu Marjanu, koji ga je nekako ubedio, i mom najstarijem bratu Mustafi, koji je pristao da me prati na putovanjima, ubedili i ja sam počela da pevam, ali i da glumim u tom društvu. Moja energija i istrajnost u stavovima, kao i želja da se bavim muzikom, doprineli su da se odlično snađem na nastupima – otkriva pevačica koju je u mladosti zadesila i velika tragedija.

– Na samom početku mojih nastupa suočila sam se sa velikom tugom kada mi je umro otac. Bili smo porodica u kojoj se uvek znalo ko kosi, a ko vodu nosi i uvek smo bili tu jedni za druge. Kada je otac umro, moj najstariji brat preuzeo je na sebe vođenje domaćinstva, svu odgovornost i brigu o porodici. Majka nas je još u detinjstvu učila da moramo kao braća i sestre uvek da budemo tu jedni za druge. Znala je da nas proklinje kada primeti da smo se posvađali i da među sobom ne razgovaramo. Pravu bratsku i sestrinsku ljubav i sreću spoznali smo kada smo sazreli i od tada smo nerazdvojni i jedni drugima velika podrška.

Nakon stupanja u bračne vode 1976. godine sa svojim suprugom osnovala izdavačku kuću Sarajevo disk, za koju je objavila neke od svojih najvećih hitova.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Nekoliko godina nakon munjevite popularnosti prvi put se ostvarila i u ulozi majke. 1981. godine kada je na svet donela ćerku Minelu, a pet godina nakon toga rodila je i sina Mirzu.

– Imala sam veoma teške porođaje, a tokom oba sam zbog zdravstvenih komplikacija doživela kliničku smrt. Teži mi je bio porođaj sa Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega ne volim da se prisećam. Majčinstvo sam doživela kao prirodan sled stvari u životu i uvek sam sebe smatrala prvenstveno ženom i majkom, pa tek onda umetnicom. Muziku sam smatrala delom sebe, nikada nisam obraćala posebnu pažnju na karijeru niti sam se opterećivala poslovnim uspesima, već mi je važnije bilo da svoju decu izvedem na pravi put. Minela je uvek bila moja desna ruka, velika pomoć, a pogotovo sam, dok je bila mala, mogla sam da se oslonim na nju.

Iako je njen suprug na pravi način vodio njenu karijeru, u privatnom životu im nisu cvetale ruže. Zbog toga su rešili da stave tačku na 13 godina dug brak.

Nakon razvoda, pevačica se posvetila poslu i zaljubila se u beogradskog fudbalskog trenera, Miladina Živadinovića. Pevačica je navodno odbila da se uda za njega pa su ubrzo raskinuli.

2015. godine kao bomba je odeknula vest da je njen sin, Mirza je doživeo saobraćajku nakon koje je završio u zatvoru i osuđen na 2 godine zatvora. Pevačica nije krila da joj je to jako teško palo, prenosili su domaći mediji.

Bonus video:

00:21

KRALJICA SEVDALINKI PEVALA NOVAKU NA UVCE: Hanka Paldum zapevala CRNE KOSE, a Nole pao U SEVDAH (VIDEO)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.