POGINUO BRAT NAŠEG FOLK PEVAČA I SVE ZAVIO U CRNO: Sve se desilo na IBARSKOJ MAGISTRALI!
Jašar, Foto: Damir Dervišagić

tragedija

POGINUO BRAT NAŠEG FOLK PEVAČA I SVE ZAVIO U CRNO: Sve se desilo na IBARSKOJ MAGISTRALI!

Velika zvezda je završila tragično

Objavljeno: 20:21h

Mlađi brat čuvenog Jašara Ahmedovskog, pevač poreklom iz Makedonije, mnogo je obećavao već na početku svoje muzičke karijere.

1 / 3 Foto: Printscreen

Za osam godina karijere snimio je četiri albuma, od toga tri u saradnji s Novicom Uroševićem, zahvaljujući kojima je stekao veliku popularnost širom Jugoslavije.

S devojkom Zlatom iz Vreoca kod Lazarevca planirao je venčanje, a onda se preko noći sve preokrenulo.

- Da je ostao živ, danas bi bio jedan od najvećih pevača na estradi, to svi znaju. On je pevao sa lakoćom visine, trilere. To retko ko može. Ja jedino njegove pesme pevam na svojim nastupima. Ima 26 godina kako je poginuo. Dugo nisam mogao da pevam njegove pesme, ali ja imam obavezu da ih pevam. Dugo nisam mogao ni da slušam njegove pesme. Njegova pogibija nas je sve poremetila. To ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju. To je velika tragedija bila za nas. Ja sam se jedva iščupao. Ali žaliću dok sam živ", rekao je Jašar u Glamuru, koji se sve vreme kontrolisao da ne zaplače pred kamerama.

Njegova karijera i život prekinuti su tragedijom — u noći između 29. i 30. jula 1994. stradao je na Ibarskoj magistrali u blizini Lazarevca, a njegov odlazak ljubitelji narodne muzike i dalje oplakuju jer je s posebnom emocijom iznosio najnežnije stihove. Kao najveći hitovi u njegovom izvođenju izdvojili su se “Plačite, oči moje”, “Činio sam čuda”, “Da ti gužvam postelju” i “On te voli, ja te imam”.

1 / 7 Foto: Printscreen

Reč je o Ipčetu Ahmedovskom.

Mladi pevač je sahranjen u rodnom mestu.

Jašar je otkrio jednm prilikom za medije da su ga nakon Ipčetove pogibije mnoge kolege izneverile, a potom se osvrnuo i na odnos sa Šabanom Šaulićem koji je takođe nastradao u saobraćajnoj nesreći.

- Mnoge kolege mi se nisu javile kada je Ipče poginuo, da izjave saučešće i kako to već ide... što je meni čudno. Retki su nazvali. Njih deset posto s kojima sam se poznavao, sedeo. Šaban mi je bio jako dobar prijatelj sve do 1994. godine. Nije mi se javio nakon tragedije. Šabana sam voleo pre nego što sam ga upoznao, njegovu emociju, pevanje, uvek sam ga poštovao i uvek ću ga poštovati. Pomogao mi je na početku karijere. Zašto se on meni nije javio... ne znam... Njegova supruga je poslala telegram, ali ja sam smatrao da je trebalo da se javi pored tolikog našeg prijateljstva. Mi smo putovali zajedno na sve turneje, spavali smo u istoj sobi, slobodno vreme smo provodili zajedno - rekao je Ahmedovski i dodao:

Saban Saulić
foto: Print Screen Youtube

- Prvo popijem kafu kada ustanem, zovem njega, gde ćemo se naći. Šta se desilo da on mene nije pozvao da pita kako sam... Čuo sam posle neke priče, kada je prošlo dva-tri meseca, da mu je bilo teško da me zove. To je tako ostalo. Naravno da sam mu zamerio, jer prijatelj pravi i u dobrom i u lošem treba da se javi. Ali kada je on poginuo, što mi je jako teško palo, otišao sam na sahranu. Nisam mogao da ne odem, zamerao bih sebi posle. Zašto da moram da se nekome svetim, da ostane neka mrlja. Ako neko napravi grešku prema vama, ako vi njemu vratite istom merom, isti ste kao on. To sam uradio od srca.

Ipčetov stariji brat Jašar posvetio mu je potom tri pesme: “Tamo si ti”, “Spavaj, spavaj ti” i “Nebo tajnu krije”, a posebno je zanimljivo da se veruje da je jednom svojom pesmom naslutio svoj skori kraj. Naime, godinu dana pre smrti, Ipče je za album “Ciganske duše” snimio pesmu pod nazivom “Kad nestanem jednog dana”.

Koliko je Ipče bio ambiciozan najbolji je dokaz što je za sedam godina, od 1986. do 1993. godine snimio čak pet odličnih albuma. Prvi album „Bila si devojčica godina mojih“ snimio je u svojoj 20. godini. Tada je sarađivao sa Radetom Vučkovićem i orkestrom Tomice Miljića.

Bonus video:

04:26

ESPRESO TVITER: NEKADA MORATE DA SE PRAVITE MUTAVI Teša Tešanović ponovo zapušio usta TVITERAŠIMA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.