MILJANU TREBA KAZNITI KAO I SILOVATELJA! Vesna Stanojević iz Sigurne kuće PRESUDILA Kulićki: Treba je prijaviti!
Vesna Stanojević oštro osudila ponašanje Miljane Kulić, Foto: Marina Lopičić, Printscreen

zrela za zatvor

MILJANU TREBA KAZNITI KAO I SILOVATELJA! Vesna Stanojević iz Sigurne kuće PRESUDILA Kulićki: Treba je prijaviti!

Niko nema prava da vređa žrtve silovanja, koje se smatra najstrašnijim nasiljem, tvrdi koordinatorka "Sigurne kuće"

Objavljeno: 14:28h

Miljana Kulić podigla je veliku prašinu, ne samo u "Zadruzi" već i u javnosti, kada je izgovorila da "kurve silovane same skidaju gaće" aludirajući na Sanju Stanković, koja je tokom jedne svađe s Jovanom Tomić Matorom slučajno otkrila da je bila žrtva silovanja.

foto: Printscreen

Pored toga, što je obe zadrugarke dovela do nervnog sloma, pa je morala da reaguje i Hitna pomoć, Nišlijka je nastavila da provocira i drži se svoje namere da do kraja izludi Stankovićevu, koju dovode i u vezu s prostitucijom.

foto: Printscreen

Ovim povodom, Espreso.co.rs kontaktirao je koordinatorku "Sigurne kuće" Vesnu Stanojević, koja ističe da, bez obzira na nečiji privatni život, niko nema prava da zloupotrebljava počinjeno krivično delo, jer time čini novo krivično delo.

foto: Printscreen

Komentarisati nečije silovanje je takva drskost i bezobrazluk, to je krvično delo, takođe kao što je i samo silovanje. Tog koji na taj način vređa treba kazniti kao i počinitelja. Pogotovo što to tako javno govori i što to mogu da čuju i deca i mladi, koji se tek formiraju, a vrlo dobro znamo kako su u našem društvu uvek žene krive za sve i kako takva slika koja se šalje sa ekrana može imati dodatni negativan uticaj. Niko ne sme i nema prava da sudi o nečijem silovanju, bez obzira na druge životne okolnosti ili to čime se neko bavi. To treba prijaviti Tužilaštvu, pa dalje da se pokrene postupak i da se vidi da li je ta osoba za izbacivanje iz rijalitija ili za zatvor", kategorična je koordinatorka "Sigurne kuće" Vesna Stanojević, koja dodatno objašnjava koliko je težak sam čin silovanja da bi se tako olako manipulisalo žrtvama:

foto: Marina Lopičić

To je jedan toliko omalovažavajući slučaj tog jednog nasilja koje se smatra jednim od najstrašnijih nasilja. Na primer, žene koje su silovane tokom Drugog svetskog rata, tek sada su se osmelile i smogle snage da progovore o tome, toliko je to težak oblik nasilja. Komentarisanje žrtava je samim tim takav bezobrazluk da to treba kazniti, zaključila je Stanojevićeva za Espreso.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.