BRITANSKOJ GLUMICI OTKRIVENA NEIZLEČIVA BOLEST: Teški životni trenuci, bilo je jako ZASTRAŠUJUĆE!
Foto: instagram/chelseahalfpenny

šok!

BRITANSKOJ GLUMICI OTKRIVENA NEIZLEČIVA BOLEST: Teški životni trenuci, bilo je jako ZASTRAŠUJUĆE!

Čelzi je dijagnozu otkrila nakon što je posetila lekara opšte prakse zbog bolova u trbuhu.

Objavljeno: 09:43h

Britanska glumica Čelzi Halfpeni (30) progovorila je o svojoj borbi s neizlečivom bolesti koja joj je dijagnostifikovana pre osam godina. Zvezda serije Emmerdale ispričala je da joj je dijagnoza upalne bolesti creva (IBD) bila poput razornog udarca.

Glumici su neizlečivu Kronovu bolest i ulcerozni kolitis dijagnostirali u ranim 20-ima, a uzrokuju upalu probavnog sistema što dovodi do čestih proliva, bolova u trbuhu i grčeva. Dok ulcerozni kolitis uzrokuje upalu delova debelog creva i rektuma, a može uzrokovati natečene zglobove i kožu, čireve u ustima i visoku temperaturu. Oboleli simptome leče lekovima, dijetom i ponekad operacijom creva. Čelzi je dijagnozu otkrila nakon što je posetila lekara opšte prakse zbog bolova u trbuhu. Priznala je da se osećala "izuzetno usamljeno" nakon što je saznala jer njena porodica i prijatelji "nikada nisu čuli za bolest", piše britanski The Sun. "Otišla sam od lekara zabrinuta i zbunjena s letcima punim informacija o stanju za koje nikad pre nisam ni čula", prisetila se svoje dijagnoze.

"Osećala sam se kao da me netko jako udario - 'doživotno neizlečiva bolest' bila je iznimno zastrašujući pojam u mojim godinama i, s obzirom na to da niko od mojih prijatelja nije čuo za nju, osećala sam se kao da sam potpuno sama u svemu tome", kazala je.

Ona je svojim simptomima uspela upravljati na način koji nije uticao na njen svakodnevni život, ali se i dalje "borila svaki dan". "Na kraju krajeva, moj je cilj osigurati da moje telo bude zdravo i snažno koliko god može te da naporno radi na borbi protiv ove bolesti svaki dan", objasnila je Čelzi.

"Posao na televiziji zna biti dug, naporan, naporan dani, a nedavno sam se brinula kako bi to moglo uticati na mene, ali za sada je dobro!", dodala je i kazala da još uvek postoje teški dani. "Većinu dana odlučim svoju dijagnozu smatrati pozitivnom; naučila me je da istinski cenim svoje telo", zaključila je glumica.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.