U NASTAVKU KULTNE SERIJE KERI BREDŠO ČITA KNJIGU SRPSKE KNJIŽEVNICE: Evo o kome je reč!
Seks i grad, Foto: Profimedia

niste znali

U NASTAVKU KULTNE SERIJE KERI BREDŠO ČITA KNJIGU SRPSKE KNJIŽEVNICE: Evo o kome je reč!

Reakcija na prepoznavanje urnebesna!

Objavljeno: 12:50h

Roman srpske književnice naći će se u nastavku serije "Seks i grada", što je razlog više da je očekujemo s nestrpljenjem.

Da li ste čitali roman "Uhvati zeca" Lane Bastašić koji je 2020. godine dobio Evropsku nagradu za književnost? Ako vi niste, znamo ko jeste. Niko drugi do Keri Bredšo u nastavku kultne serije "Seks i grad''.

Seks i grad
foto: Profimedia

Pre par nedelja objavljene su nove scene sa snimanja i u okviru jedne od njih jasno se vidi da glavna junakinja, koju glumi Sara Džesika Parker, čita englesko izdanje romana Lane Bastašić ''Catch The Rabbit''.

Na storijima zvanične Instagram stranice serije ispod romana piše i ''Selected by Sarah Jessica Parker for #andjustlikethat'', što jasno govori da je glumica imala prilike da pročita ovaj sjajan roman.

Uhvati zeca
foto: Instagram printscreen

Lana je simpatično na svojim storijima prokomentarisala: "Nadam se da će mi Sara pokloniti nekoliko pari svojih cipela i platiti kiriju za tri meseca"!

Lana Bastašić rođena je u Zagrebu, tadašnjoj SFRJ, 1986. godine. Završila je studije anglistike i komunikologije u Banjaluci, i odbranila master rad iz Studija kulture na FPN u Beogradu. Objavila je tri zbirke kratkih priča: "Trajni pigmenti", "Vatrometi" i "Mliječni zubi". Samostalno je objavila knjigu priča za decu, Nastja crta sunce.

Godine 2014. osvojila je prvu nagradu za neobjavljenu zbirku poezije na Danima poezije u Zaječaru i objavila "Naivni triptih o Bosni i umiranju". Njen prvi roman, Uhvati zeca, dobitnik je Evropske nagrade za književnost 2020. godine i međunarodne nagrade Latisana per il Nord-est 2021. godine. Roman je bio uvršten u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i nagradu Biljana Jovanović. Preveden je na 18 jezika.

Godine 2016. osnovala je Školu "Bloom" sa Boržom Bagunjom u Barseloni gdje je uređivala katalonski književni časopis Carn de cap. Članica je PEN centra BiH. Živi u Beogradu. Uglavnom je na putu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.