NAPUSTIO NAS JE ČUVENI GLUMAC: Bolest mu potpuno razorila ORGANIZAM, u sekundi je sve stalo!
Foto: Pexels

tuga!

NAPUSTIO NAS JE ČUVENI GLUMAC: Bolest mu potpuno razorila ORGANIZAM, u sekundi je sve stalo!

Pamtićemo ga po mnogim serijskim i filmskim ostvarenjima!

Objavljeno: 09:26h

Charlie Robinson, plodan glumac koji je glumio referenta na Night Courtu u većini serijala NBC-jeve serije, a pre toga bio je redovan član hvaljene serije Buffalo Bill, umro je u nedelju od komplikacija raka u Medicinskom centru Ronalda Reagana UCLA u Los Angelesu. Bilo mu je 75. Njegova menadžerka Lisa DiSante rekla je za Deadline da je Robinson umro od srčanog zastoja s zastojem organa zbog septičkog šoka i metastatskog adenokarcinoma

Robinson je stekao više od 125 TV i filmskih ostvarenja - uključujući impresivnih pet redovnih uloga u serijama - tokom pola veka karijere koja se protezala do 2021. Počeo je gostovati u takvim serijama 1970-ih i 80-ih kao što su Cannon, The White Shadow, Lou Grant, St. Elsewhere i Hill Street Blues te nastavak miniserije Roots: The Next Generation. Njegova prva uloga koja se ponavljala bila je na kratkotrajnom NBC sapunu Flamingo Road.

Zbirka Everett 1983. Robinson je dobio ulogu u Buffalo Billu, sitcomu u kojem glumi Dabney Coleman kao prezirna voditeljka lokalnog talk showa u naslovnom New Yorku. Robinson je glumio Newdella, šminkera koji nikome nije prigovarao, uključujući i razdražljivog domaćina. Serija je postigla izvrsne nominacije za humorističnu seriju Emmy u obe sezone, ali nije uspela osigurati široku publiku i otkazana je 1984. godine. Ispostavilo se da je to Robinsonu trebala samo stanka u karijeri. Te se jeseni vratio u mrežu Peacock kao Mac Robinson, novi službenik na Night Courtu. Ostao bi sa serijom do kraja njene devete sezona. Za razliku od njegove prethodne serije, Night Court je bio rani hit, a na kraju godine ušao je u top 20 među udarnim emisijama tokom svoje prve sezone 1984-85. Emitiranje u terminu za šivenje šljiva u 21:30. Četvrtkom se nastavio smeštati u top 10 sezona za sledeće tri sezone, konačno upakiran 1992. godine. No, Robinson bi se vratio na jesen 1992. sa serijskom redovnom ulogom u još jednom sitcomu, ovaj put nasuprot Jayu Thomasu i Susan Dey u Foxovoj ljubavi i ratu. Komedija koja privlači suprotnosti trajala je tri sezone - - dajući Robinsonu izvanredan niz od 12 uzastopnih TV sezona kao redovite serije u tri različite emisije. I vratio se sledeće TV sezone kao redoviti član Ink-a, sitkoma CBS-a od 1996. do 1997. u kojem su glumili Ted Danson i Mary Steenburgen. U toj je igri Robinson glumio Ernieja Trainora, viđenog policijskog izvestitelja. Trajalo je jednu sezonu.

Robinson je do kraja života nastavio uglavnom raditi na televiziji. Ponovio se na ABC-ovom Poboljšanju kuće od 1995. do 1999. pre no što je dobio još jednu redovnu ulogu u seriji - vreme u detektivskoj drami CBS-a Buddy Faro, u glavnoj ulozi Dennis Farina. Robinson je glumio El Jefea, koji je pratio naslovnog junaka od Meksika do LA-a i postao deo njegovog tima za rešavanje zločina. Emisija je kratko trajala u jesen 1998. Na velikom platnu pojavio se u filmovima poput Apocalypse Now, The River, Gray Lady Down, Beowulf, Set It Off, Antwone Fisher, Even Money, Jackson i Steam. Nakon prijelaza stoljeća, Robinson je dobio još jednu redovnu ulogu u seriji - kao Wilfred, skrbnik Froggy Cottage-a u antologijskoj komediji The Guest Book Grega Garcije. Tokom poslednjih 20 godina, Robinson se ponovio kao narednik. Jeffries na CW dramedy Hart iz Dixieja i kao gospodin Munson na CBS-ovoj mami. Gostovao je i u tako popularnim serijama kao što su Moja žena i deca, Show Bernie Mac, Charmed, House, How I Met Your Mother, My name Is Earl, 30 Rock, Big Love, Key and Peele, Grey’s Anatomy i This Is Us. Među njegovim poslednjim ulogama bila je ponovljena u ograničenoj seriji Ljubav u doba Corone s pandemijom tematizirane 2020. godine. Robinson je takođe uživao u hvaljenoj scenskoj karijeri. Dobitnik je nagrade Ovation za najboljeg glumca za igranje Troje u ogradama i pozorišne nagrade NAACP za ulogu Simona u filmu Bič. Njegova je udovica Dolorita Noonan-Robinson danas odala počast glumcu: “Jednom kada ga je Martin Landau nazivao 'najvećim, podcenjenim glumcem u Hollywoodu', Charles Robinson bio je ljubav mog života, suprug, otac, deda i pradeda. Doista je bio glumac radnog glumca, a od svih njegovih strasti, njegov je zanat zauzeo središnje mesto, a porodica mu je bila vetar pod krilima, tako da se mogao vinuti u neverovatne visine! U ime svog supruga i porodice zahvaljujem vam što ste bili deo publike.

Njegovi predstavnici u Umetnicima i predstavnicima takođe su se danas setili.

“Slomljeno nam je srce zbog gubitka našeg dragog prijatelja i dugogodišnjeg klijenta Charlieja Robinsona. Charlie je bio inspiracija svima koji su ga poznavali. Njegov je lepi duh definirao njegov život i vodio njegovo plodno umetničko putovanje. Naša srca odlaze prema njegovim voljenima u njihovo vreme tuge. " Zajedno sa suprugom, Robinsona su preživela deca Luca, Charlie, Christian i Byron; i unuci, praunuci. Pogrebni planovi bili su nepotpuni.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.