OVOG SVETSKI POZNATOG GLUMCA ZAPRAVO JE OTKRIO SRBIN: Malo poznat DETALJ, da li je moguće?
Kilijan Marfi, Foto: Printscreen/ Youtube/ Universal Pictures

zanimljivo

OVOG SVETSKI POZNATOG GLUMCA ZAPRAVO JE OTKRIO SRBIN: Malo poznat DETALJ, da li je moguće?

Pokojni Goran Paskaljević primetio je Kilijana Marfija još 2001. godine i poverio mu ulogu u svom filmu.

Objavljeno:

Glumac Kilijan Marfi ovih dana je u centru pažnje svetskih medija zbog filma "Openhajmer" o kojem ne prestaje da se priča, a zanimljivo je da ga je davno, među prvima, primetio i naš pokojni reditelj Goran Paskaljević.

Paskaljević, koji je preminuo 2020. godine u Parizu, 2001. poverio je Kilijanu Marfiju značajnu ulogu sina Gasa u svom filmu "Kako je Hari postao drvo". "Od tada je Kilijan dobijao iz godine u godinu sve značajnije uloge, između ostalih u filmovima Denija Bojla i Kristofera Nolana. Sa ulogom Tomija Šelbija u seriji 'Peaky Blinders', ustoličio se među vodeće svetske glumce. To je bila godina kada je Kilijan krenuo putem slave, ali i godina kada je Časopis 'Varajeti' svrstao Paskaljevića u pet najboljih režisera godine", piše na stranici "Radioaktivni komarac" na Fejsbuku.

Paskaljević je jednom prilikom, govoreći o "Hariju", otkrio da je bio inspirisan kineskom pričom koju mu je sin dao da pročita. "Ona govori o čoveku koji je izgubio smisao života i pronalazi ga u mržnji i stvaranju neprijatelja. Setite se da je do 5. oktobra u modi bilo stvaranje neprijatelja na sve strane. Shvatio sam da u svetskoj kinematografiji nikada nisam video tu temu, da čovek stvara sebi neprijatelja pokušavajući da ga uništi dokazujući time svoju snagu", izjavio je pokojni srpski režiser jednom prilikom.

Tu kinesku priču ispričao je Rikardu Tociju, jednom od najvećih evropskih producenata, a kada se ukazala prilika da se film snima u Irskoj, oberučke su prihvatili.

Kilijan Marfi dospeo je u žižu interesovanja javnosti zbog uloge u "Openhajmeru" u kojem glumi fizičara Roberta Openhajmera, a ostvarenje je okarakterisano kao jedan od najboljih filmova 21. veka.

Poznat je po ulogama u Betmenu i u seriji "Peaky Blinders", ali svoj život čuva daleko od očiju javnosti i uspeva u tome već godinama unazad. U skladnom je braku sa Ivon Mekginis, s kojom se nikada ne pojavljuje na crvenom tepihu, a njenih fotografija nema u javnosti.

Bonus video:

02:58

OPENHAJMER JE PROUČAVAO UTICAJ BOGINJE ŠIVE! Mlakar: Atomsku bombu napravili su fizičari jevrejskog porekla, A STALJIN JE ZNAO SVE

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.