DŽONI NEĆE MOĆI DA UZME SVE MILIONE: Umesto 15, dobiće 10,35, a evo i zbog čega!
Foto: EPA-EFE/JIM WATSON / POOL, Profimedia

OVO NISTE ZNALI

DŽONI NEĆE MOĆI DA UZME SVE MILIONE: Umesto 15, dobiće 10,35, a evo i zbog čega!

Presudom je okončano televizijsko suđenje za koje se Dep nadao da će mu pomoći da povrati svoju reputaciju, iako se pretvorilo u spektakl poročnog braka.

Objavljeno: 22:57h

Porota je u sredu dodelila Džoniju Depu više od 10 miliona dolara u njegovoj tužbi za klevetu protiv bivše supruge Amber Herd, potvrđujući njegov stav da je Herd izmislila tvrdnje da ju je Dep zlostavljao pre i tokom njihovog kratkog braka.

Porota je takođe utvrdila da je Herdova oklevetala Depovog advokata koji ju je optužio da je napravila detaljnu prevaru koja je uključivala grubo oštećivanje njihovog stana kako bi izgledalo gore za policiju. Žiri joj je dosudio odštetu od 2 miliona dolara.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Presudom je okončano televizijsko suđenje za koje se Dep nadao da će mu pomoći da povrati svoju reputaciju, iako se pretvorilo u spektakl poročnog braka. Tokom čitavog suđenja, obožavaoci su – većinom na Depovoj strani – stajali u redu preko noći za tražena mesta u sudnici. Gledaoci koji nisu mogli da uđu okupili su se na ulici kako bi navijali Depa i podsmevali Heardu kad god bi se pojavili napolju.

Herd, koja je bila smirena u sudnici dok je čitana presuda, rekla je da joj je srce slomljeno.

- Još više sam razočarana šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vreme kada bi žena koja je progovorila i progovorila mogla biti javno ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno“, rekla je ona u izjavi objavljenoj na njenom Tviter nalogu. Dep, koji nije bio u sudnici u sredu, tužio je Herdovu za klevetu okružnom sudu u Ferfaksu zbog članka iz decembra 2018. koji je napisala u Vašington postu opisujući sebe kao „javnu ličnost koja predstavlja zlostavljanje u porodici“. Njegovi advokati su rekli da ga je članak oklevetao iako se u njemu nikada nije pominjalo njegovo ime. Porota je odlučila u Depovu korist za sve tri njegove tvrdnje u vezi sa konkretnim izjavama u delu iz 2018. Procenjujući Heardove protivtužbe, porotnici su razmotrili tri izjave u kojima je Depov advokat nazvao njene navode prevarama. Utvrdili su da ju je jedan od njih oklevetao, u kojem je advokat tvrdio da su ona i prijatelji „prolili malo vina i pogrubili mesto, razjasnili svoje priče” i pozvali policiju.

Dep će umesto 15, dobiti 10,35 miliona

Porota je zaključila da bi Dep trebalo da dobije 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, ali je sudija rekao da državni zakon ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara, što znači da je Depu dodeljeno 10,35 miliona dolara.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.