SRBIJA NIJE NOVI DRIM TIM! KATASTROFA ORLOVA U KINI: Argentinci nas razbili u četvrtfinalu i ostavili bez medalje!
Foto: Dado Đilas

Mundobasket 2019

SRBIJA NIJE NOVI DRIM TIM! KATASTROFA ORLOVA U KINI: Argentinci nas razbili u četvrtfinalu i ostavili bez medalje!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 17:02h

San o svetskom zlatu Srbije je srušen u četvrtfinalu!

Čak ni za medalju se srpski košarkaši neće boriti na Svetskom prvenstvu u Kini, jer se na tom putu isprečila fantastična reprezentacija Argentine koja nas je pobedila 97:87.

Srpski košarkaši su posle onog meča protiv Španije odigrali još jednu vrlo lošu utakmicu, dok su naspram sebe imali apsolutno neverovatne Argentince, željne skalpa ekipe koja je pre početka Mundobasketa bila viđena kao sigurni finalista.

Ali ti igrači danas nisu bili onakvi kakvi se očekivalo da budu. Sve su više pokazali Argentinci danas od naših momaka. I veću želju, i veću glad za uspehom i pobedom, i veću borbenost, više su i tukli, a spoljni igrači su im bili inspirisaniji i šuterski raspoloženiji.

Dok je veteran Luis Skola, u svojoj 39. godini, radio šta je hteo našim centrima, posebno u poslednjoj četvrtini kada se lomila utakmica kada je serijom poena uz faul prelomio utakmicu.

Ne može se osporiti želja našim igračima, ali jednostavno to nisu pokazivali tokom ovih 40 minuta. Ne može se našim momcima ni osporiti što su celo leto proveli na pripremema i svi oni su najviše od svih želeli da naprave uspeh, ali danas su jednostavno Argentinci bili bolji.

Jednostavno kao da je većina naših igrača igrala u strahu, i svi su očekivali da će Bogdanović, Jokić ili Bjelica, koji su jedini imali i hrabrosti da preuzimaju odgovornost tokom celog meča uzeti loptu i uraditi nešto. A to ne funkcioniše tako.

Nije bilo naše prepoznatljive odbrane. Kampaco nam je radio bukvalno šta je hteo, a mi nismo bili ni dovoljno čvrsti, ni obazrivi, ni agresivni.

Zbog svega toga Argentinci idu dalje, na pobednika meča SAD - Francuska u polufinalu, dok ćemo se mi boriti za 5. mesto.

I ta borba nije nevažna, jer može i da nam donese direktan plasman na Olimpijske igre, ukoliko budemo druga najbolje plasirana evropska selekcija.

Što se tiče najboljih pojedinaca na meču, u argentinskim redovima fantastični Skola je ubacio 20 poena uz 5 skokova. Kampaco je postigao 18 i imao čak 12 asistencija.

Košarkaška reprezentacija Argentine - statistika
Košarkaška reprezentacija Argentine - statistikafoto: Printscreen/fiba.basketball

Fenomenalni su bili i Dek sa 13 poena i 8 skokova, kao i Garino sa 15 poena.

U našem timu, Bogdanović je postigao 21 poen, Bjelica je dao 18, ali uz očajan šut iz igre 5/17. Nikola Jokić nas je držao svojim poenima u prvom poluvremenu (14), ali je u nastavku postigao samo 2. I Lučić je dao 12.

Statistika Srbije
Statistika Srbijefoto: Printscreen/fiba.basketball

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Srbija je eliminisana u četvrtfinalu. Argentina je pobedila 97:87.

40. minut - Stavlja sada tačku na ovu utakmicu najpre Kampaco, a potom Dek krade loptu Miciću i zakucava Argentini plasman u polufinale! Srbija - Argentina 95:85.

39. minut - Nova trojka Bogdanovića kao poslednja nada. Argentina vodi 91:85.

38. minut - Trojka sada Bogdanovića kao poslednja nada za nas. Međutim, Odlazi Kampaco na liniju slobodnih bacanja na drugoj strani za 91:82.

37. minut - Ređaju se crni minuti u igri naše reprezentacije. Argentinci pogađaju iz svih pozicija, dobijaju i faulove uz koševe. Ne znamo gde se nalazimo. Srbija - Argentina 76:87.

36. minut - Ređaju se loši napadi Srbije, a to se skupo plaća u ovakvim utakmicama. Argentina vodi 82:73.

34. minut - Uništavaju nas trojkama Argentinci! Pogodili su tri zaredom, ukupno 12 na meču. U teškoj situaciji se nalazi naš tim. Srbija - Argentina 72:76.

33. minut - Dve uzastopne trojke Argentinaca i time kažnjavaju naše greške u napadu. Ipak Jović sa poludistance. Srbija - Argentina 72:74.

31. minut - Trojka Gudurića! Konačno smo u prednosti. Srbija - Argentina 70:68.

30. minut - Nažalost nismo iskoristili poslednji napad u ovoj četvrtini. Srbija - Argentina 67:69.

29. minut - Važni poeni sa linije penala Bogdanovića. Srbija - Argentina 67:68.

27. minut - Sada se probudio Bjelica. Pogodio je trojku iz koraka u poslednjoj sekundi napada. Potom je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Srbija - Argentina 65:66.

27. minut - Dve dobre odbrane srpskih košarkaša. Jednu je zakucavanjem završio Lučić. Argentina vodi 66:61.

25. minut - Gore nije moglo. Umesto lakih poena u kontri, dobili smo tehničku grešku što je prilika za Argentince da uvećaju vođstvo. Srbija - Argentina 59:64.

24. minut - Svaku našu grešku kažnjavaju Argentinci, posebno Kampaco poenima i asistencijama. Srbija - Argentina 63:57.

23. minut - Bjelicu ne služi šut spolja, ali sada zahvaljujući prodoru donosi nam 3 poena kao odgovor na trojku Skole. Srbija - Argentina 55:59.

22. minut - Imali smo šansu za izjednačenje, ali umesto toga sjajan potez Brusina. Srbija - Argentina 52:56.

21. minut - Evo trojke kojom Bogdanović otvara drugo poluvreme. Srbija - Argentina 52:54.

20. minut - Kraj prvog poluvremena, Srbija - Argentina 49:54. Dobro smo i prošli s obzirom na to da su nam "gaučosi" ubacili već 9 trojki.

1 / 21 Foto: Dado Đilas

19. minut - I nova trojka Argentine. Ovo je neverovatno kako šutiraju. Vode 52:44.

18. minut - Konačno je proradio i Bogdanov šut za tri poena. Ali nažalost slaba odbrana Bjelice na drugoj strani. Srbija - Argentina 40:47.

16. minut - Neverovatno! Nova trojka za Argentince! Sedma iz 12 pokušaja i nema izgleda da mogu biti zaustavljeni. Garino je sada pogodio za vođstvo svoje ekipe 42:34.

5. minut - Ne prestaju sa rafalnom paljbom za tri poena, ali najzad pogađamo prvu trojku na meču. Precizan je Simonović za 34:35 za Argentinu.

5. minut - Konačno poeni za nas. Jokić dobija faul uz koš. Srbija - Argentina 31:36.

13. minut - Serija pogodaka za tri poena Argentine. Ubacili su nam dve trojke zaredom. Ponovo odlaze na veliku prednost 35:28.

13. minut - Evo konačno lakih poena za Srbiju. Bogdanović pogađa za 28:27 za nas.

11. minut - Lepo ide Micić do samog kraja i dobija i dodatno slobodno bacanje. Srbija - Argentina 26:25.

10. minut - Navukao je Kampaco trojicu naših igrača i onda sjajno asistirao za Deka koji se ubacio i pogodio u poslednjoj sekundi prve četvrtine. Srbija - Argentina 23:25.

10. minut - Kakva blokada Vladimira Lučića i odmah na drugoj strani je sevnula kontra za prvo vođstvo Srbije na utakmici 22:21.

9. minut - Dobar prodor Nemanje Bjelica do samog kraja. Srbija - Argentina 20:21.

8. minut - Kakva sada trojka Kampaca uz "step bek". Argentinci šutiraju 3/4 za tri poena. Srbija - Argentina 16:19.

7. minut - Nastavlja se serija srpskih košarkaša. Kontru poenima završava Bjelica i Srbija je stigla do izjednačenja 16:16.

6. minut - Četiri uzastopna poena Jokića i prilazimo na 14:16.

5. minut - Jokić je pogodio samo jedno dva slobodna bacanja. Srbija - Argentina 10:14.

5. minut - Izvukao je sada Lučić u skoku važan faul Luisa Skole, a potom sa linije penala nam doneo smanjenje na 9:14.

1 / 4 Foto: Dado Đilas

6. minut - Ubacuje sada Lučić iz skoka u napadu posle promašaja Jokića. Srbija - Argentina 6:12.

3. minut - Ovo nije dobro! Argentinci su pogodili obe trojke iz oba pokušaja. Sada je pogodio Skola za 12:4 za Argentinu.

3. minut - Snažno zakucavanje Markosa Delije, ali na drugoj strani odgovara Jokić u kontri. Srbija - Argentina 4:7.

1. minut - Ne toliko dobar početak za našu reprezentaciju. Argentina vodi 5:0 posle trojke Kampaca, a mi već imamo izgubljenu loptu.

13.00 - Počela je utakmica. Srbija je krenula prvi put sa Nikolom Jokićem i Miroslavom Raduljicom u startnoj petorci, a uz njega su tu Jović, Bogdanović i Lučić.

12.45 - Podsetimo se nekih najboljih poteza srpskih i argentinskih košarkaša u dosadašnjem toku turnira.

12.30 - Vasilije Micić je izašao na zagrevanje.

1 / 8 Foto: Dado Đilas

12.15 - Svi se sećamo onog epskog duela protiv Argentine u finalu Mundobasketa u Indijanapolisu kada smo na krilima Bodiroge izveli neverovatan preokret u poslednja dva minuta i onda u produžetku ih savladali.

Ipak, osvetili su nam se Argentinci dve godine kasnije u prvom kolu Olimpijskih igara u Atini spektakularnim košem Đinobilija u poslednjim sekundama. Taj meč je umnogome odredio i kako će proći dve reprezentacije - naši su ispali u grupi, a "gaučosi" osvojili istorijsko olimpijsko zlato.

12.04 - Važno je istaći da je danas cela Srbija uz Vasu Micića koji je uprkos smrti majke odlučio da ostane uz reprezentaciju i nastupi na ovom meču. Igraće saigrači i za njega, a svi će ga bodriti.

Vasilije Micić
Vasilije Micićfoto: STARSPORT/XINHUA

12.00 - Navijači Srbije polako pristižu u halu u Donguanu, a među njima je i bivši reprezentativac i fudbaler Gvangžua, Duško Tošić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.